Amanda och Jesper – svenska vinnare i Radar

Quiksilver ROXY Radar ar en tavling for unga skid och snowboardtalanger i aldern 8-14 ar. Uttagningen pågick under februari månad i 12 länder i Europa. Två åkare, Amanda Gustavsson (13 år) och Jesper Trägårdh (11 år) tog sig vidare till finalen som hölls i Tignes, Frankrike förra veckan – som de vann.

Den 18 februari hölls delfinalen den 18 februari i Pink Park, Sälen. De femton utvalda åkarna filmades och fotades vars material blev grund till nästa uttagning, delfinalen i Tignes. En jury och allmänheten röstade fram de främsta åkarna varav Amanda Gustavsson från Sälen och Jesper Trägårdh från Leksand var två av dem. I fredags tävlade de mot sexton andra åkare i Tignes, Frankrike och vann sina kategorier; skidor tjej 12-14 år respektive skidor kille 8-11 år.

”Det känns helt overkligt, säger Amanda. Jag är fortfarande chockad och har nog inte förstått vad som hänt men jag är otroligt glad”.

Amanda och Jesper har båda vunnit ett 1 års kontrakt med Quiksilver respektive ROXY. Radars delfinal och final i Tignes gick parallellt med X-Games.

Top