Redbull Youth Americas Cup, var är det svenska laget?

Youth Americas Cup är en möjlighet för unga seglare, 19-23 år, att ta en genväg in i AC cirkusen. Det kommer att finnas plats för tio stycken nationslag som kommer att segla AC45:orna i samband med den ”stora” Americas Cup i 72:orna.

Verkligen en drömtävling för de som fortfarande har åldern inne och vill satsa på segling. KSSS juniorer var och provåkte lite AC45 med Artemis i San Francisco tidigare i höst., men inget team eller satsning har presenterats. På facebook har dock en del andra nationsteam dykt upp, Danmark, Virgin Island, Australien, Nya Zealand och USA har ungdomar som försöker få så mycket katamaransegling erfarenhet som möjligt. Möjligheten att få träna i AC45:orna är av naturliga skäl begränsade, kanske finns större möjligheter när fler lag har fått ordning på sina 72:or.

Men frågan är ju egentligen varför det inte finns något svenskt lag presenterat, duktiga seglare finns det ju garanterat.

Vågar vi gissa att Nya Zealand är förhandsfavoriter om man lyckas få Peter Burling(21 år) med i teamet. Burling är ju skipper på team Korea och är garanterat den seglare i världen under 23 som har mest rutin i AC45:orna. Där har man förövrig gått ut med en förfrågan till seglare att anmäla sitt intresse att vara med. Det är lite konstigt att de efterfrågar seglare upp till 25 års ålder...

En av de amerikanska utmanarna.

QUEST FOR THE CUP INTRODUCING THE TEAM

Top