Peter Klock i Stena Match Cup Sweden Hall of Fame

Peter Klock var 1994 med och grundade Stena Match Cup Sweden på Marstrand och det är till stor del tack vare honom som evenemanget nu går av stapeln igen, 19 år efter starten. Han såg tidigt Marstrands potential som arena för ett omfamnande, energifyllt och glädjerikt seglingsevenemang. Dessa tre ord kan också användas för att beskriva den vår nya medlem i Stena Match Cup Sweden Hall of Fame – en vän som vi alla saknar och fortfarande önskar var ibland oss – Peter Klock.

Peter Klock, tidigare VD för Göteborgs Kungliga Seglarsällskap och medgrundare av Stena Match Cup Sweden, gick bort dagarna före jul efter en tids kamp mot cancer. Våra tankar går forfarande till hans familj och vi beklagar deras sorg.

Han är saknad i den svenska och internationella seglingsvärlden, och Peter berörde många människor som han träffade under sitt liv. Vi är många som minns hans hårda arbete och professionalism som en förstklassig seglare, som funktionär och som verkställande direktör för GKSS.

Under många år var Peter Klock projektledare för Stena Match Cup Sweden på Marstrand, han var en stor del i att bygga grunden och senare bidrog han i allra högsta grad till att göra evenemanget till vad det är idag. Även andra tankar dyker upp när man tänker på Peter – en varm, smart och rolig person som alltid gav en hjälpande hand. Han älskade att lösa problem och var duktig på det, inget problem var för stort eller litet.

Känslan av saknad är kanske ännu starkare den här veckan. Det är hjärtskärande att inse att han inte är här för att ta del av regattan – att inte se honom gå längs stranden, titta på tävlingen, prata med vänner och hjälpa till där det behövs. Vi är många som saknar Peter Klock och det är en stor ära för Stena Match Cup Sweden att ge honom en plats i vår Hall of Fame, bredvid vännerna Magnus Holmberg, Peter Gilmour och Pelle Pettersson.

Officiell motivering till introduktionen av Peter Klock i Stena Match Cup Sweden Hall of Fame:

"Själen i Stena Match Cup Sweden delas i många hänseenden av själva tävlingen och Peter Klock. Han la sitt hjärta, sin omsorg och många års hårt arbete för att skapa det som idag är det största seglingsevenemanget i Sverige. Peters förmåga att engagera, driva på och samla styrkorna med ett leende och en hand på axeln har lagt grunden till hur funktionärskadern idag genomför evenemanget. Hans kunskap, kontakter och kännedom inom seglingssporten har öppnat dörrar för tävlingen globalt och hjälpt skapa en regatta som omtalas med respekt över hela världen. Peters anda kommer att fortsätta vila över tävlingen för alltid."

Top