Två guldmedaljer och en silvermedalj till GKSS i Laser Master

Laser Master i Borstahusen var en stor framgång för GKSS duktiga laserseglare. I tuff konkurrens med ett startfält på 180 deltagare från 25 länder lyckades Stefan Nordström ta silvermedalj i den största klassen standard master, och i radialklassen vann Agneta Jonsson, GKSS klassen Women Master med Yvonne Malmsten, GKSS som tvåa.

I den största klassen Standard Master (deltagare mellan 45-54 år) med ca 60 deltagare var det en mycket jämn kamp genom hela regattan. Inför sista dagen ledde Christian Gunni Pedersen från Danmark en poäng före Stefan Nordström, GKSS och Andreas John från Tyskland ytterligare 8 poäng efter. Sista dagen blev precis så spännande som en bra tävling skall vara och när sista seglingen fick avbrytas efter första undanvinden pga för lite vind hade Stefan Nordström guldet och Christian silvret. Mästerskapet avbröts därefter och därmed tog dansken guldet, Stefan silvret och Andreas Willim från Tyskland tog bronset före sin landsman.

I Radialklassen vann Agneta Jonsson, GKSS Women Master med Yvonne Malmsten, GKSS som tvåa. Trea blev Silvia Ravetllat från Spanien. Agneta seglade mycket imponerande i det 72 båtar stora startfältet i Radial och hade lägst poäng av alla startande.

I Standard Apprentice-klassen (deltagare mellan 35-44 år) var det till en början en tuff fight mellan Maciej Grabowski från Polen och Niklas Edler från Sverige som varvade 1:a och 2:a platser mellan varann. Mot slutet på mästerskapet gled dock Polacken iväg och knep guldet 5 poäng före Niklas. Bronset gick till Martin Wigforss som avslutade mästerskapet starkt med en 2:a och en 1:a.