Thomas Blixt seglar för EM-guld

Just nu samlas europaeliten i havskappsegling i Sandhamn för att segla om europamästartiteln i tävlingsklassen ORCi. Thomas Blixt, skeppare på den svenska båten Blixt Pro Sailing TP52, är en av favoriterna inför mästerskapet.

- Vi kommer väl förberedda med en vältrimmad besättning, bra båt och nya segel och tänker segla för ett guld, säger KSSS-skepparen.

Europamästerskapet i Sandhamn arrangeras av KSSS och seglas i Sandhamn hela veckan 5-10 augusti. Kappseglingen är en av de stora höjdpunkterna på den svenska seglingssäsongen 2013. 61 båtar från sex nationer i tre tävlingsklasser är anmälda till EM i ORCi, som är elitklassen i havskappsegling.

Med en 36 timmar lång och en andra kortare havskappsegling samt sju bankappseglingar utanför Sandhamn ska det avgöras vem som blir Europas bästa havskappseglingsteam.

Av svenskarna är Thomas Blixt, fjolårets SM-segrare och silvermedaljör i VM, och Ralf Aspholm, årets svenska mästare, två av toppfavoriterna.

Thomas Blixt startar med sitt 14-mannateam Blixt Pro Sailing med en av de snabbare och större båtarna, en 18 meter lång TP52 som är byggd helt i kolfiber.

- Vi känner oss väl förberedda, har ett samtrimmat team och målsättningen är att vinna EM-guld, säger Thomas Blixt, som bor i Sollentuna och seglar för KSSS.

EM inleds idag (måndag) med en bankappsegling följt av havskappsegling tisdag-onsdag och därefter bankappseglingar fram till avslutningen på lördag.

Top