Svenskar i världens längsta och största kiterace!

Och kitesurfaren Sandra Davidsson skall vara med! - Baaah, börjar bli så himla nervös! Men det ska bli riktigt häftigt och spännande, avslöjar Sandra med bara några dagar kvar till utmaningen.

Sandra är i grund och botten vindsurfare och uppvuxen i Varberg, men fick gå över till kiting på grund av en skada för 3 år sedan. Efter mycket resande, surfande och lärande hamnade hon i Malmö där hon nu studerar miljövetenskap och mänskliga rättigheter. All ledig tid spenderas i vattnet, antingen platt eller i vågorna längs västkusten. Och nu har Sandra, tillsammans med två kompisar från kite.se, bestämt sig för att köra Red Bull Coast to Coast som går av stapeln den 7 september.

- En kompis tipsade mig om eventet som är världens längsta och största kiterace. Det går från Fehrmann, Tyskland, till Rödby, Danmark och sen tillbaka. Totalt är det cirka 4 mil tillsammans med 400 andra kiteare; regular, goofy, twintip, racebräda, amatörer, proffs, alla får vara med i denna MASSTART, berättar Sandra och fortsätter. Det går ju inte att säga nej till en sådan utmaning!

Sandra har tidigare deltagit i Redbull Ragnarök Kiterace på snö. - Nu steppar vi upp och dubblar antalet och lägger till vatten. Sträckan är lugn, det som är mest nervöst är starten med all 400 samtidigt.

Vi önskar Sandra och kite.se lycka till!

Mer om Red Bull Coast to Coast kan du läsa här!

Top