Johnie Berntsson vinner SM i Match Racing

Under den gånga helgen har GKSS arrangerat SM i Matchrace i Långedrag. Den svenska världsstjärnan Johnie Berntsson vann efter att ha mött hårt motstånd från Victor Ogeman, båda representerande GKSS. På tredje plats kom Olof Lundgren också GKSS. Startfältets enda utländska deltagare, Lucas Lier från Danmark, slutade som fyra.

Efter gårdagens matcher i round robin som seglades i tämligen svaga vindar blev dagens seglingar i starkare vindar, 10 till 12 sekundmeter och emellanåt lite regn.

- Det var ett SM med i stort sett alla vindförhållanden så det var utmanande för teamen som deltog. Men Martin Strömberg på taktik, Johan Bäckman på trim, Martin Berntsson på tail och Björn Lundgren på Fördäck såg till att vi seglade båten snabbt och rätt runt banan,  säger Johnie.

- Återigen visade det sig att Team Berntsson var starkare, och även om det självklart alltid är tråkig att förlora en final så är vi totalt nöjda med helgen, tvåa på SM är stort och vi vet att vi måste ha en mycket bra dag för att ta matcher av Johnny, förklarar tvåan Viktor Ogeman.

För ytterligare information om seglingen besök tävlingens hemsida.

Alla resultat hittar du här.

Top