Actionesse - från idé till verklighet

Bakgrund: Under ett branschmöte i Stockholm mellan Malin Rapp och Felicia Engerdahl växer funderingar kring hur man kan stärka actionsportkultuten bland tjejer, framförallt i en utspridd stad som Stockholm där actionsporter kan upplevas svårtillgängliga. Malin och Felicia ville besvara frågan: Hur kan vi hjälpa oerfaren som erfarna actionsportjejer hitta rätt nätverk och förutsättningar för att kunna utöva & utvecklas inom actionsport?

Ett evenemang tar form: Vi vill hitta en plats som är tillgänglig för allmänheten, vi vill lyfta fram inspirerande tjejprofiler inom olika actionsporter med rätt inställning, skapa en trygg och stark gemenskap mellan tjejer som utövar och vill utöva olika actionsporter.

Syfte: Uppmuntra tjejer att fokusera på upplevelsen och gemenskapen istället för materialism och prestation. Skapa rätt förutsättningar för tjejer att våga ta nästa steg inom sin actionsport.

Långsiktigt mål: Att skapa ett genuint, återkommande evenemang som inspirerar och motiverar tjejer i alla åldrar och från alla kulturer oavsett förutsättningar. Här vill vi dels motivera erfarna utövare att hålla motivationen vid liv, men också introducera nya tjejer till den passionerade världen av actionsport. Vi vill också att detta evenemang skall vara kostnadsfritt för deltagare därför jobba mycket med sponsorer. Genomförande: Vi har idag fått in ett skönt gäng med brudar som vi känner har rätt attityd. Vi jobbar med profiler som;

Maria Danielsson -­ Tidigare Snowboardåkare i svenska landslaget. Idag mångsysslare och föreläsare.


Christine Hargin - ­Världsmästare i alpin friåkning.


Malin Rapp - ­Wakeboardåkare och kitesurfare, rankades 2012 som Skandinaviens bästa kvinnliga wakeboardåkare och 12:a i världen.


Caroline Degardh - ­Snowboardåkare som deltagit i produktioner som Scandalnavian m m.

På plats kommer Surfers paradise finnas med utlåning av Airsup för deltagare som är sugna på att pröva.

Destinationen: Torö i Nynäshamnskomun, den självklara surfspotten i Stockholm.

Plan B: Om vädret inte håller har vi ett samarbete med fryshuset för att dra dit och skejta om vinden inte gör sig påmind.

Uppsamling: Under kvällen vill vi samla alla tjejer för att ge dem chansen samtala vidare, knyta kontakter och få ytterligare inspiration. Det blir mingel och snacks, samt bjuder vi på en inspirations föreläsning av Malin Rapp och Maria Danielsson -­ När dina inneboende möjligheter blomstrar. Malin Rapp är i grunden akademiskt utbildad inom positiv psykologi och har i sina föreläsningar handplockat det bästa från sina studier för att stärka tjejer och hjälpa dem hitta sin glöd i livet. Hon ger ett nytt perspektiv på hur passion kan hjälpa människor att må och fungera bättre. Maria Danielsson är en driven entreprenör som föreläser om målsättning, hon delar sina med-­, mot-­ och framgångar från sin tidigare karriär som professionell snowboardåkare för att inspirera andra att nå sin dröm.

Mer information på Actionesse facebooksida.

Top