Mirabaud bjuder in och visar fjolårets bästa

Organisationen bakom Mirabaud Yacht Racing Images bjuder åter in till tävling. Det handlar om seglingsvärldens främsta fotografer, inte nödvändigtvis de bäst betalda, utan alla som plåtar segling och haft tajmingen att fånga ett häftigt ögonblick. 

Tävlingen är nu inne på sin femte omgång och deltagarantalet är fler än någonsin. Detta ses som någon positivt men skapar även mer tryck på det filter juryn utgör så skärps nu kraven på de första sorteringarna innan bilderna når själva juryn.

De krav som har skärps är på initiativ av fotograferna själva, man har helt enkelt frågat proffsfotografer hur de tycker man skulle kunna höja nivån och förenkla spjälkningsprocessen.

Då tävlingen växer och uppmärksammas mer och mer stiger även priserna. Under förra omgången så, utöver plaketter och pokaler, mottog 1:a pristagaren en seglartimer, AquaRacer Caliber S, från TAG Heuer värd närmare 30 000 kr. Under kommande omgång, 2014, förväntas priserna bli ännu finare.

Mirabaud är namnet på den huvudsponsor för fototävlingen, men är en Schweizisk bank från tidigt 1800-tal. En tung sponsor att ha i ryggen. Företaget som står bakom tävlingen är även dom Schweiziska och heter Maxcomm. Maxcomm är ett kommunikationsföretag som hanterar relationer inom media, sponsring och event. Deras kopp med te är oftast segling, förnybar energi och företagskommunikation.

Nedan ser ni en vimeo film av de bilder som uppmärksammades under 2013.

För att se alla bilder och årets regler finns yachtracingimages.com

Mirabaud Yacht Racing Image from MaxComm Communication on Vimeo.

Top