Tio Classic Yacht Cup-båtar startar i ÅFIR

Idag startar ÅF Inshore Race, 20 nm med start och mål i Stockholm. Totalt startar tio båtar i Classic Yacht Cup Sweden; Havskryssarna Anitra, Caliste, Kersti och Refanut, R8 Asagao, SK55 Miranda, SK75 Bacchant och Falken, R10 Itaka och Albatrossen Två Bröder. Atena är anmäld men kommer inte att delta. Istället spekulerar ägaren, tillika så ordförande i SCYT Racing Club, Olle Appelberg om vad dagen har att erbjuda.

"ÅFIR har ett starkt classic-fält med tio Classic Yacht Cup-båtar. SK75 Falken ligger ruskigt bra till med paret Lake/Lundevall, Caliste är också duktiga med ett EM-guld i isjakt ombord och Henrik Widstrand i SK55 Miranda tänker nog inte lämna walkover. Det är svårare att säga hur Refanut och Itaka kommer att gå. Bacchant är ett okänt kort. Anitra kan slå till igen. MEN jag skulle nog sätta mina pengar på Falken."

Förutom båtarna i cupen finns ytterligare några klassiker i ÅFIR, bland andra lilla Trio, den minsta båt som vunnit Antikrundan, samt Ballad, den största av alla och Curt Gelin i folkbåten Antigua.

I ÅF Offshore Race Classic med start i Stockholm söndagen den 29 juni deltar Anitra, Bacchant, Itaka och havskryssaren Vagabonde. Refanut tävlar i det stora offshore racet runt Gotland.

Top