Kniven mot strupen för Hansen

Björn Hansen har det tufft inför kvarstfinalerna på Marstrand. 
Men efter tre förluster fick dagen ändå avslutas med en vinst – mot fjolårets finalmotståndare Phil Robertson.


Tre raka vinster följdes av tre raka för förluster. Björn Hansen kämpar i motvind just nu under årets Stena Match Cup Sweden. Förmiddagens tävlingar inleddes med att den regerande mästaren på Marstrand mötte världsettan Ian Williams. Och det blev en tajt och rafflande duell som slutade till svenskens nackdel. 
Andra och tredje mötet, mot fjolårets toursegrare Taylor Canfield och australiensaren Keith Swinton, var också riktigt tuffa och handlade om marginaler, som det så ofta gör i matchracing.


Dagen avslutades med att Hansen ställdes mot Phil Robertson, som var finalmotståndaren från i fjol. Den gången blev det seger – precis som i dag. 
– Den här segern var otroligt viktig för oss, inte bara poängmässigt utan även för humöret ombord. Vi har hållit humöret öppet hela dagen men förr eller senare vänder ju även det, säger Björn Hansen.
I morgon väntar de tre sista matcherna för Hansens del, vilka han behöver vinna samtliga för att kunna säkra en plats i kvartsfinalen på fredag. 
– Det är inte så mycket att säga om det egentligen, vi ska vinna dem helt enkelt, säger Hansen.


Någon som radat upp segrar sedan starten i måndags är britten Ian Williams som bara har en förlust och leder grundomgången med 10 poäng. Själv summerar han veckan hittills som mycket lyckad.
– Vi har kommit tillbaks från underläge i båda dagens matcher och det känns bra att ha gått genom ett par svåra matcher redan i grundomgången. Nu ser vi fram emot kvartsfinalerna, säger Williams och fortsätter:

– Vi seglar snabbt så när vi ligger efter lyckas vi ändå pressa motståndaren. Vi vann starten mot Björn och gjorde misstag så att de kunde gå om. Sedan tog vi tillbaks ledningen på väg mot mål och att lyckas med det är alltid bra, speciellt mot Björn Hansen på här i Marstrand.

För de övriga tre svenskar har det varit blandade resultat. 
Viktor Ogeman lyckades vinna över sin tränare, seglingslegendaren Magnus Holmberg, och teamet har nu två poäng, vilket inte kommer räcka för en kvartsfinalplats. Samma gäller för nämnda Holmberg och Johnie Berntsson som har tre respektive en halv poäng.

Poängställning Stena Match Cup Sweden 2014

1. Ian Williams (GBR)  10p
2. Francesco Bruni (ITA) 10p
3. Keith Swinton (AUS) 7p
4. Joachim Aschenbrenner (DEN) 6,5 p
5. Taylor Canfield (USA) 6p
6. Phil Robertson (NZL) 6p 
7. Björn Hansen (SWE) 5p
8. Mathieu Richard (FRA) 5p
9. David Gilmour (AUS) 5p 
10. Nicolai Sehested (DEN) 4p
11. Magnus Holmberg (SWE) 3p
12. Ed Baird (USA) 3p
13. Viktor Ogeman (SWE) 2p
14. Johnie Berntsson (SWE) 1,5 p

Top