Tillbaka på havet

Tack Auckland. Det var ett fantastiskt stopp ni bjöd på. Men efter ett par veckor här är det nu dags att säga farväl och segla vidare

Det var en lättnad att äntligen få komma iväg. Visst var det skönt att få fira lördagens in port-seger lite extra. Men att gå och vänta är aldrig särskilt roligt.

Det blev en tidig morgon för oss alla på onsdagen. Racet startade med ett mycket intensivt arbete på däck. De lätta vindarna krävde ständiga förändringar och korrigeringar. Vi har verkligen bjudits på riktiga ”kustförhållanden” med tidvatten, strömmar och växlande vindar

Så här beskriver Liz Wardley våra första timmar ombord; ”Starten bjöd på lätta vindar och när vi kom utanför hamnen, vid det sista märket, så blev vindarna ännu lättare. Hela fältet har hållit ihop och vi har seglat mycket undanvind. Farten har varierat från fem till 16 knop. Det har verkligen varit både lömskt och byigt. Och mycket strömt vatten. Vi fick även lite sjögräs på rodret som sakta ner oss något, men nu är vi igång igen”.

Det börjar närma sig kväll. Vi passerar ”Bay of Plenty” med sikte mot ”East Cape”. Sakta börjar vi kommas in i vårt vaktsystemet igen. Ju snabbare vi kan komma in i våra ”ombord-rutiner” desto bättre. Framför oss har vi minst 20 dagars stenhårt arbete. Att sova, äta och dricka kommer att vara viktigare än någonsin.

Anna-Lena Elled/Team SCA

Top