Allsvenskan blir digital

På fredag är det premiär för Allsvenskan i segling, och nu skall det bli digitalt med en gång. Tänk att du skall kunna följa ditt favoritlag digitalt vare sig du står vid vattnet och tittar på eller är på annan plats. I dag kom nedanstående pressmeddelande från Svenska seglarförbundet:

SAP och Svenska Seglarförbundet inleder ett samarbete för att utveckla seglingssporten med hjälp av innovativ mjukvaruteknologi från SAP. Under 2015 och 2016 kommer alla båtar i den nystartade tävlingen Allsvenskan Segling att utrustas med smart IT som specialutvecklats för segling.

Inom ramen för det teknologiska samarbetet mellan SAP och Svenska Seglarförbundet kommer mjukvarulösningen SAP Sailing Analytics till insats. Den ska hjälpa både seglarna att få djupare insikt i och förbättra sina prestationer, och kommer samtidigt göra det möjligt för åskådare, fans, media och kommentatorer att direkt följa tävlingarna med hjälp av visualiserad realtidsinformation och analyser. SAP Sailing Analytics används redan idag av bl.a. tyska och danska seglarförbunden samt SAP:s Extreme Sailing Team.

- Vi tycker att SAP är en perfekt samarbetspartner för att vidareutveckla seglingssporten i Sverige. SAP har visat ett stort engagemang för seglingssporten världen över och bevisat hur modern teknologi kan användas för att göra det mycket komplexa så enkelt och åskådligt som möjligt. Tillsammans har vi målet att nå ut till en större publik, göra de spännande momenten på havet direkt synliga för fansen och därmed stärka seglingssporten och seglarengagemanget i Sverige”, säger Stefan Rahm, förbundsdirektör och sportchef på Svenska Seglarförbundet.

- Vi på SAP Svenska är jättestolta att få hjälpa Svenska Seglarförbundet ta nästa stora steg inom seglingssporten; digitaliseringen. Nu kommer svensk segling bli ännu mycket mer tillgänglig och förståelig för en bredare och framförallt mer krävande publik. Varför ska det vara krångligare att kunna följa mitt favoritseglarteam än att shoppa något på nätet, oberoende av var jag befinner mig?”, säger Anders Schyllert, Sverige-chef på SAP.



 Om Svenska Seglarförbundet och Allsvenskan

Svenska Seglarförbundet är ett av 70 specialidrottsförbund som är anslutna till Svenska Riksidrottsförbundet, RF, och ett av 35 olympiska specialförbund i Sveriges Olympiska Kommitté, SOK. Svenska Seglarförbundet har cirka 115 000 medlemmar fördelade på 375 klubbar, 17 distrikt och 80 klassförbund.

Svenska Seglarförbundet vill utveckla ett livslångt intresse för segelsporten – för alla på alla nivåer. Vi vill göra det möjligt och roligt att engagera sig som seglare, tränare, funktionärer och ledare inom allt som har med segling att göra

SAP Sailing Analytics kommer att användas på de tre deltävlingarna i Allsvenskan Segling den 22 – 24 maj, KSSS, Saltsjöbaden, Stockholm, 14 – 16 aug, MSS, Västra Hamnen, Malmö och 28 – 30 aug, HjBK/CCYC, Grötö, Göteborgs skärgård.

Dessutom kommer systemet att användas vid kvalet till Allsvenskan 9 – 11 oktober och Mästarnas Mästare 17-18 okt, båda arrangeras av Båstad BSS.

Top