Artemis har värvat Bruni

Artemis annonserar att man värvat italienaren Francesco Bruni, tidigare skeppare för det italienska teamet Luna Rossa som nyligen avbrutit sin America's Cup-satsning. Bruni är en av Italiens mest framgångsrika och erfarna seglare. På meritlistan finns bland annat en rad OS- och Americas Cup kampanjer samt 7 VM- och 5 EM-titlar. Bruni var ockå rankad som världsetta i matchracing 2011.

Bruni själv kommenterar sitt nya jobb, "jag är väldigt glad att bli en del av ett så starkt team. Jag kommer vara omgiven av några av världens bästa seglare, många av dem olympiska medaljörer eller framgångsrika inom annan segling. Att få teama upp med Ian är fantaastiskt, vi har varit konkurrenter och vänner sedan länge och jag tycker att han gör ett strålande jobb med Artemis Racing. Jag är också säker på att jag kommer fungera bra ihop med Nathan, och ser fram emot att vara med seglingstemet i dess förberedelser för att vinna den 35:e America's Cup.

Skeppare Nathan Outteridge säger angående värvningen, "Bruni kommer med en stor America's Cup-erfarenhet, med tre kampanjer bara för Luna Rossa, och kommer bli en stor tillgång till teamet".

Närmast kommer Francesco Bruni att tillsammans med Ian Percy, Christan Kampoch Luke Parkinson segla Argo Group Gold Cup i Bermuda, en av deltävlingar på World Match Racing Tour som går i oktober. En tävling som Bruni vann 2013.

Top