Dags att söka Seglargymnasiet och Nationell godkänd idrottsutbildning i vindsurfing

Nu är ansökan öppen till Sveriges två Riksidrottsgymnasier i segling, Lerum och Motala. På dessa får man som elev möjligheten att satsa på segling, men samtidigt genomföra sina gymnasiestudier. De ungdomar som är födda -00 och vill satsa på sin segling kan nu ansöka till hösten 2016. Om man istället är intresserad av vindsurfing finns det i Varberg även en så kallat Nationell godkänd idrottsutbildning inom denna idrottsgren.

Många av Sveriges framgångsrika landslagsseglare har gått på Riksidrottsgymnasiet i segling, bland annat Laser Radialseglaren Josefin Olsson. Även 49er FX seglarna Lisa Ericson/Hanna Klinga och 470-seglarna Anton Dahlberg/Fredrik Bergström har studerat där. Seglargymnasiet erbjuder en möjlighet att träna och studera ihop med ambitiösa och seglare från hela landet, under ledning av professionella tränare. Detta ger goda förutsättningar att utvecklas till en elitseglare.

Sista ansökningsdag är 1 december. Under KSSS Olympic Class Regatta kommer det hållas information om Seglargymnasierna efter lördagens seglingar där man också kan träffa både tränare och elever.

Läs mer om Riksidrottsgymnasiet i segling och Nationell godkänd idrottsutbildning i vindsurfing  på SSF:s hemsida.

Top