Jossan femma på VM!

Josefin Olsson gör ett stabilt VM och är snubblande nära en medalj på femteplats. Inför den sista dagens seglingar var Jossan på fjärdeplats med medaljer inom sikte men konkurrenterna kunde hålla undan trots att Josefin avslutade med en 13:de plats.

Det blev danskt guld till Anne Marie Rindom, en ung talang som har gått från klarhet till klarhet och nu presterar sitt bästa resultat någonsin. På silver och bronsplats kom de väldigt rutinerade Marit Bouwmeester(NED) och Evi van Acker(BEL), på fjärdeplats var det finskt genom Tuula Tenkanen. Sista dagen hade man planerat två race men på grund av för lite vind och tjuvstarter hann man endast med ett race. Anne Marie och Evi van Acker var långt ner i fältet och räknade bort den sista seglingen, Bouwmeester däremot tog chansen till att avancera och med en avslutande fjärdeplats slutar hon på samma poäng som danskan, som ändå knep guldet tack vare fler spikar.

Josefin Olsson kan ändå summera en mycket lyckad säsong med vinsten i världscupen som kronan på verket. Det måste kännas bra inför nästa års säsong då det äntligen är dags för OS. Hur kan Josefin Olsson egentligen vara så himla bra? Det ska Victor Västernäs försöka ta reda på i seglingspoddens nästa avsnitt då det är Josefin som är gäst.

Alla resultat hittar ni här: https://sailing.laserinternational.org/regattauploads/Public/Results/OMAN.pdf

Top