OES laddar för vinterträning! #vågavägrabänkpress

De unga lovande seglarna James Olsson och Henrik Eriksson, team OES, är i full fart med den fysiska uppbyggnaden inför vinterträningen. Så fort julmaten har lagt sig på juldagen drar de till Barcelona på träningsläger.

I Barcelona kommer man att stanna två veckor i första vändan, sen blir det ytterliggare två perioder innan man tar färjan över till Mallorca och Eurosaf-tävlingarna där. Förra året tränade paret för det mesta ensamma under vintern i Portugal men i år har man teamat ihop sig med danska och spanska båtar för att få bättre kvalitet på träningen. Huvudmålet för i år är senior EM i just Barcelona samt UVM i Holland.

LAGERRENSNING MARSTRANDS HAVSHOTELL

Årets juniorVM blev ett stort anitklimax då James blev sjuk precis innan tävlingarna började. Tråkigt förstås, men känslan är ändå att teamet har gått framåt vilket man bland annat visade på danska mästerskapet i höstas då man tex slog landslagsseglarna Fritiof Hedström och Niclas Düring.

I fysträningen jobbar man på 49er-lik träning, som gasten Henrik demonstrerar i klippet nedan. De gör dessutom en poäng av att våga vägra bänkpress och vara lite innovativa i träningen. Kolla in deras facebooksida för fler roliga inlägg: https://www.facebook.com/OES-311135412424591/?fref=ts

Top