Veckans fem mest lästa!

En ny vecka börjar och vi tar ett titt i backspegeln för att se vad som var mest läst förra veckan. Det var en vecka som nyhetsmässigt dominerades av World Match Racing Tour i Köpenhamn, dessutom kom det flera besked kring OS-seglingarna i Rio.


1: SEGLING I SÖDRA ISHAVET(VIDEO)

Det är inte bara de mest extrema tävlingsbåtarna som vågar sig ner i södra ishavets även vanliga dödliga seglar i de gigantiska vågorna. I den här filmen lyckas de dessutom torka tvätt samtidigt.

2:Stark seglartrupp till OS

SOK och SSF presenterade i veckan det slutgiltiga laget till sommarens OS. Bland de uttagna var det inga överraskningar men många blev upprörda över att ingen 49er blev uttagen. Sverige har en nationplats i klassen men enligt SOK ingen besättning som når upp till kriterierna för uttagning. 

3:KONTROLLERAD KAPSEJSNING (VIDEO)

Den är snabb osänkbar och svår att kapsejsa men om den mot förmodan skulle gå runt, är den lätt att räta upp igen. Vi pratar såklart om Firebird!

4:WMRT: Björn Hansen imponerar och har fått blodad

Björn Hansen som vunnit på Marstrand de senaste fyra åren blir intervjuad av Searchmagazines Fabian Bengtsson. De pratar om omställningen till att segla i snabba katamaraner istället för kölbåtar och att hansen har fått blodad tand.

5:Vendela Santén blir expertkommentator på OS!

Till OS behövs det såklart en expertkommentator till tv-sändningarna och som första seglingsmedia kunde vi i förra veckan skriva om att det blir Vendela Santén. Vendela som tog OS-brons 2004 i 470 blir altså extpertkommentator i Viasats sändningar från seglingarna, när SVT sände 2012 var det Marit Söderström som var kommentator.

Top