TVÅ BRONS TILL SVERIGE

Sista världscupen innan OS är nu över och Sverige fick med sig två brons hem. Under söndagen bjöd den gamla OS-arenen på 10-12 knop och plattvatten. 

Max Salminen (Finnjolle) och Julia Gross / Cecillia Jonsson (49erFX) knep brons under söndagens medaljrace. Lisa Ericson och Hanna Klinga fick också öva på sina medaljrace kunskaper och slutade fyra totalt. I 470 kämpade killarna på och även dem seglade medaljrace och avslutade regattan med bara tre poäng från varandra.

I både FXen och 470 tränar respektive besättning mot varandra och det är intressant att se hur en träningsgrupp utvecklas, samt hur viktigt det är med träningspartners för att bli duktig. Här är verkligen ett exempel på att de hjälper varandra att utvecklas för att bli bäst i världen. 

Max Salminen berättar på sin facebooksida:

- Kom fyra i medaljracet vilket behöll min tredjeplats i totalen. Känns jättebra att vara på pallen sista regattan innan OS. 

Julia Gross och Cecilia Jonsson säger:


- Det känns jäkligt gött! Nej men de har varit en väldigt svår vecka ute på vattnet och vi har hållt oss stabila. Även i medaljracet lyckades vi hålla "rätt" båt bakom oss, vi är jätteglada!"

Medaljracen från söndagen avgjordes som vanligt med tight racing där många övade sina matchracing kunskaper inför OS, vilket blev väldigt spännande för tittarna. Det går att se i efterhand i klippet nedan och vi kan rekommendera att se Laser Radial racet där Marit Bouwmeester (NED) dominerade över Mathilde de Kerangat (FRA).  Första kryssrundningen är ett slående exempel på att man måste ha en liten djävul inom sig och verkligen göra det som krävs för guld.  



Sveriges slutgiltiga resultat blev:

470

6. Carl-Fredrik Fock / Marcus Dackhammar

7. Anton Dahlberg / Fredrik Bergström

49er

22. Carl P Sylvan / Marcus Anjemark

49erFX

3. Julia Gross / Cecilia Jonsson

4. Lisa Ericson / Hanna Klinga

Finn

3. Max Salminen

Laser

13. Jesper Stålheim

21. Anders Karlsson


Laser Radial

13. Josefin Olsson

Hela resultatlistan finns på www.sailing.org/worldcup/results

Top