5 SNABBA MED RAPPAREN PONTUS DACKHAMMAR

Det finns många ungdomar i svensk segling vi känner på ytan, men vi vet inte alls mycket utanför resultatlistan. Jag har pratat med Pontus Dackhammar som seglar 49er för GKSS och tagit reda på lite mer om honom.

Ålder: 22 År

Hemstad: Göteborg

Båt: 49er Rorsman

Vad skulle du säga att du är bäst på?

Jag är en jävel på att rappa, faktiskt sjukt bra. Speciellt Eminems låt Shake that, jag rockar den.

Vad äter du under fredagsmyset?

Kakor är det godaste jag vet och slår allt.

 

Vad är det pinsamaste du behövt genomlida?

Jag satt på bussen påväg hem och scrollade Facebook så som man gör. Helt plötsligt började ett klipp spelas upp på högsta volym och ut kom ljud från en tjej som stönade, högt. Fort som fan försökte jag få bort klippet och sen fick jag sitta där som ett pucko och skämmas ganska länge för det var långt kvar till min hållplats. 


Vad är ditt bästa seglingsminne?

När vi hade legenden Peter Burling bakom oss i ett helt varv nu senast på Kieler Woche, det var helt sjukt. Annars var det en svår fråga och jag kan nog inte komma på något annat sådär på rak arm. 

 

Hur skulle den perfekta dagen se ut för dig?

Vakna upp kl 10 till en riktigt fet frukost med ägg, bacon, pannkakor och allt sånt där gött. Helst en stor brunch som innehåller i princip allt. Sedan skulle jag vilja både segla och åka skidor på samma dag. Som avslutning på min dag är det hamburgare till middag och en kall öl i solen. 

/Rebecca 

Top