Tour de Småland igång i Oskarshamn!

PM: Tour de Småland: På lördag gästas Oskarshamn av seglingstävlingen Tour de Småland som ska genomföra sin andra kvaltävling för året mitt inne i gästhamnen. Det kommer vara korta spännande race inne i gästhamnen, i samarbete med Attraktiva Oskarshamn AB kommer de ha en kommentator på kajen som gör det möjligt för allmänheten att följa vad som händer ute på vattnet. ”Det är publikvänlig segling mitt inne i centrum som vi gör det lätt att följa även för den som inte är seglingskunnig sedan tidigare.” säger Johan Sjöstrand, projektledare för Tour de Småland.

 

Båtarna som seglas är av modellen C55, en 5,5 meter lång lättmanövrerad båt som passar utmärkt för den typ av segling som genomförs i Tour de Småland. Denna kvaltävling anordnas i samarbete med Oskarshamns Segelsällskap och Attraktiva Oskarshamn AB, arrangörerna lånar in båtarna från olika klubbar i Småland, så seglarna behöver inte äga någon egen båt och slipper alla förberedelser.

Tävlingarna kommer att utgå från restaurang Seglarhyllan där kommentatorn kommer vara placerad och publiken rekommenderas att vara, antingen på uteserveringen eller bara slå sig ned på kajkanten. Seglingarna kommer starta klockan 10 och avslutas med en spännande final någon gång mellan klockan 15-16 beroende på väder och vind.

”Vi planerar att ha start och mållinjen placerad precis utanför Seglarhyllans uteservering för att skapa så bra möjlighet som möjligt för publiken att följa seglingarna” säger Johnny Billström, projektledare för Tour de Småland.

Från Attraktiva Oskarshamns sida tvekade man inte när frågan kom om man ville gå in som samarbetspartner till tävlingen, ”Detta ligger precis i linje med vad vi vill satsa på i framtiden, där det blir mer fokus på båtlivet och skärgården, så vi hoppas på fina tävlingar på lördag och ett långsiktigt samarbete.” säger Sofie Gunnarsson på Attraktiva Oskarshamn AB.

Följ tävlingarna http://www.tourdesmaland.se

Top