TEAM ABENIUS LADDAR INFÖR UNGDOMS EM

I dag är det start för Ungdoms-EM i matchracing och Sverige har Team Abenius på plats i Lago di Ledro. Det är 11 team på plats och vi har pratat med teamet för att stämma av inför starten.

Killarna har varit på plats sen början på förra veckan och värmt upp med regattan O.M Internationalls där bra rankade och rutinerde besättningar deltog, bland annat Reuben Corbett som taktiker ombord på en båt.

Regattan var i båten J22 vilket är samma som på EM vilket gör att killarna har fått träna lite extra och nu känner sig bekväma med manövrar och fart. Klubben som arrangerar tävlingen har tidigare varit bra arrangörer vilket bådar gott och killarna förväntar sig en väl genomförd regatta från organisationens sida.

Själv känner dem sig väl förbredda med en go känsla i båten. Deras fördelar är att de har väldigt roligt när dem seglar och kör varje match fullt ut och fokus på att segla båten tillsammans så bra de kan. Det spelar ingen roll vem det är dem möter.

Den enda nackdel besättningen har är att varje medlem väger runt 80 kg och vid lättare vindar kan det vara på gränsen till för mycket, däremot kan de rulla båten väldigt enkelt med sina extra kilon. Om det däremot blåser lite mer har dem en stor fördel och kan pressa båten mera.

Vi önskar dem stort lycka till och hoppas få höra fler goa nyheter från dem.

Vill du följa Team Abenius kan du göra det enklast på deras facebooksida.

Top