FOTOFROSSA ÅF OFFSHORE RACE A LA LASSE EKLÖF DEL I

För en vecka sedan gick starten av ÅF Offshore Race 2016. Det blev ett av de snabbare racen i historen med varierande förhållanden, långa sträckbogar och få stiltjebälten. Första fotografiet föreställer Pacman som seglades doublehanded. Besättningen bestod av Jimmy Hellberg och Joakim Rodebäck.

Här bjuder den eminente fotografen Lasse Eklöf på vackra bilder från starten. Är din båt förevigad? Klicka på bilden ovan och bläddra med pilarna på höger och vänster sida.

Lasse Eklöf är fotograf och grafisk formgivare i ett enmansföretag med det pretentiösa namnet Stockholms Enskilda Reklambyrå. Han har alltid gillat båtar och segling.

– Jag har suttit på många kappseglingsbåtar, sett motiven exponeras mitt framför näsan och tänkt ”om jag ändå hade en kamera med mig”.

Tanken blev till handling och Lasse började ge sig ut med sin motorbåt och fota även på fritiden. Här är ett gäng av hans fotografier från starten av årets ÅF Offshore Race. Vill du se mer av Lasses bilder går du in på www.yachtphoto.se.

Top