Idyll på Västkusten - Club 29

Under sommaren var det en ny tävling på Västkusten arrangerad av Club 29 där 20 båtar seglade mellan olika hamnar. På kvällarna var det olika aktiviteter och högsta prioritetet var att ha roligt och umgås.

De välkända hamnarna Skärhamn, Mollösund, Hunnebostrand, Grebbestad, Fjällbacka, Smögen, Käringön fick besök av denna seglingsfest. Tävlingen går till på ungefär samma sätt som en vanlig regatta förutom några punkter. 

Starten har varit 5-4-1-start mellan en båt och ett märke. Sedan har startbåten också varit med och tävlat så den räknar bort minutrarna det tar att ankra loss och börja segla igen. När väl starten har gått är det full fart till den hamn och märke som är överenskommet sen innan start. 

Målgången var väldigt annorlunda mot vad vi är vana vid och har blivit en uppfinning av den påhittige ungdomen. Vid det märke som blev bestämt innan start ska en person ombord ta kort på med appen Snapchat och sedan visa klockslaget och lägga in i Facebookgruppen för att ha bevis på klockslag och målgång.

Den sista specialla utmaningen med tävlingen är att om man vinner kvällens aktiviteter såsom tex brännboll och fotboll får man poängavdrag inför kommande seglingsdag.

En mycket speciell tävling som pågår i en vecka och låter väldigt rolig, framförallt för ungdomar och få chansen att njuta av Västkustens vackra vy med en blandning av segling och umgänge på land. .

Här är summeringen av veckan i film.

Club 29 Seglarveckan 2016 Aftermovie from Anton Karlsson on Vimeo.

Top