Vilka är dina seglingsfavoriter 2016?

Du har väl inte glömt att föreslå din favoritseglare, tränare eller organisatör för 2016? Varje år delas priser ut till de personer som gjort något lite extra under året som en hyllning för bra arbete. 

Svenska Seglarförbundet delar årligen ut ett antal utmärkelser till de seglare, tränare och ideella ledare, som presterat lite mer än andra. En VM-medalj, en särskild insats som ideell ledare, en arrangör som har skördat extra mycket beröm? Oavsett motivering – nu kan du ge förslag till årets utmärkelser fram till den 30 september

Seglarförbundet använder sig av brutet utmärkelseår, och resultaten från den 1 oktober 2015 och fram till och med 30 september 2016 räknas till år 2016. Förslagen kommer att behandlas av Seglarförbundets styrelse som tar fram ett antal nominerade och däribland välja en vinnare i varje kategori nedan.

Utmärkelserna delas ut i samband med Mästarnas Mästare den 15 oktober i Båstad och samband med SeglarTräffen i 19 november.

Ge ditt förslag till 2016 års utmärkelser på svenskaseglarförbundets hemsida, www.svensksegling.se/svenskaseglarforbundet/Utmarkelser.

Kategorierna är:

Årets seglare 

Årets manliga seglare - Vinges Kanna

Årets kvinnliga seglare - Reimerspokalen 

Årets junior - Geddapokalen 

Årets bästa placering bland juniorer - Halvan

Årets "lyft" som seglare - Lyftet 

Årets havskappseglare - Nakterhuset (Diones vandringspris) 

Årets tränare

Årets ideella ledare 

Årets arrangör

Text: Åsa Blomqvist-Jonsson, Svenska Seglarförbundet.

Top