Svenska Mästare: Team Accure

Team Accure är den andra Match Racing besättningen som vunnit SM i år och har en bra säsong bakom sig. Nu gör de sig redo för start med en säker känsla ombord. 

1. Som vinnare måste man få frågan, hur känns det?

Det kändes riktigt bra! Vi är ett gott gäng och som har seglat mycket annat under året så det var riktigt najs att känna att matchracingen i enskrov fortfarande sitter i.


2. Kommer du ihåg sista racet och känslan av veta att ni vunnit?

Under första dagen genomfördes hela round robin i perfekta förhållanden, andra dagen var det stiltje så det blev bara ett race i finalen i extrem lättvind. Vi ledde hela racet men det är extremt nervöst i sådan lättvind så det va väldigt skönt när vi väl gick i mål.

3. Visste du att ni hade chans på guld innan regattan startade?

Vi visste att vi hade potentialen, men på grund av att vi seglat DS37orna väldigt lite i år så var det oklart hur vi stod oss mot de andra lagen.

4. Är ditt team självklart inför Mästarnas Mästare?

Ja det är klart vilka som ska segla, alla som är med i vårt lag var även med och tog hem SM-guldet så det är ett sammansvetsat gäng.

5. Hur kommer ni förbereda er?

Vi har inga speciella förberedelser inför mästarnas mästare utan tror att då vi spenderat mycket tid i båtar tillsammans kommer det leda långt. Sen har vi känt lite på båten under Allsvenskan i år.

6. Har ni någon hemlig taktik du kan dela med dig av?

En bra start, ta högermärket vid länsgaten och vänstermärket där uppe sen handlar det bara om att gå snabbt och rätt på banan.

Stort lycka till! 

Top