Finalen av GC32 serien

Björn Johansson är känd för sina intervjuer med seglarna på både bra och kanske mindre bra ställen. Det här skulle vi nog säga är ett minst sagt spännande ställe. 

Team Gunvor Youth är nu på plats Marseille för att delta i finalen av GC32 serien, Julius förklarar varför han ligger och simmar under båten och hur träningen gått. 

Björn Johansson skriver så här på KSSS Facebooksida:

"Sju sjödvärgar har fått chansen än en gång att lära sig mer om att " foila på riktigt" med GC32an Gunvor.

Efter fem träningsdagar här i Marseille med både båtmeck och segling i relativ tuffa förhållanden har killarna fått en riktig bra utvecklingskurva med det foilande "monstret" i farter över 30 knop.

- Vi börjar få mer koll på båthanteringen i hela teamet nu, säger skippern Gustav Pettersson. Vi varvar med två "rookies" som har smält in otroligt bra med "jobbet" där fram fortsätter Gustav.

Nu har vi en träningsdag kvar innan årets final i GC serien här i Marseille. Vi har utmanat fleeten riktigt bra under racing i racing mode, vilket känns riktig roligt, trots den korta tid i båten.

V kommer att varva alla sju under tävlingen för att få ut så mycket som möjligt till alla ur alla. Vår startfemma ser ut som följer: Rasmus Rosengren, rorsman, Gustav Pettersson, Marcus Anjemark, Julius Hallström, Axel Munkby, Eddie Klemets och Fritiof Hedström rullar vi in parallellt.

Coach Johansson känner sig confident . Vi har ett starkt lag och M32 träningen hemma har givit laget en otrolig utvecklingskurva."

För att följa seglingarna klicka in på den här länken: www.gc32racing.com

Top