VECKANS 5 MEST LÄSTA

Det är alltid intressant att summera föregående vecka utefter vad som var mest läst på hemsidan. Av erfarenhet vet vi på redaktionen vad ni läsare tycker är intressant men ibland blir vi överraskade. Förra veckan dominerade nyheterna kring Volvo Ocean Race.


1. NYA REGLER FÖR LAGEN I VOLVO OCEAN RACE (video)

Volvo Ocean Race ändrar reglerna för att bevara det moment som Team SCA skapade i racet 2014-15 och säkra återväxten av kvinnliga havskappseglare och kvinnligt deltagande i Volvo Ocena Race. I första klippet nedan kommenterar VD Mark Turner, och i det andra andra summeras de nya reglerna.


2. Nyhet nr 3(10) från Volvo Ocean Race - åttonde båt! (video)

Med knappt ett år kvar innan start, och nu har Volvo publicerat sin tredje nyhet!

3. 1652 Årets Seglarutmärkelser utdelade

I samband med Mästarnas Mästare i Båstad i helgen har Svenska Seglarförbundet haft sin årliga Utmärkelseutdelning till årets mest framgångsrika seglare i olika kategorier.


4. 1749 När man tror man är säker (video)

Människan har alltid fascinerats av djuren och inte minst stora vithajar. Det här mötet var dock kanske i närmsta laget.

5. 1471 DET SKA VARA GAFFEL I VÅR - KLASSIKERNAS ”NYA SVARTA” TILL SALU

Tian Marga från OS i Stockholm 1912 fick förra året en helt ny traditionell rigg och gjorde sin första racingsäsong i Medelhavet. Marga är nu helt återställd till orginalutförande och saknar till och med winchar. Block och taljor duger fint.

Top