TEAM ANNA MOT LONDON 2012

Mars 02, 2012 @ 22:55:41   Foto Search Magazine


Om drygt ett år, mellan den 29 juli och den 30 augusti, kommer drömmar att gå i uppfyllelse för vissa medan de krossas för andra. För många är det dock en seger att bara ta sig dit – OS i London 2012. Ingen annan idrott i Sverige har så många aktiva i SOK:s topp- och talangprogram som seglingen, med flera medaljhopp som slåss om de få platser som fördelas under det kommande året. Det är därför på sin plats att bekanta oss med de seglare som ger allt för att få chansen att representera Sverige nästa sommar. I en återkommande serie skall vi skaffa oss en inblick i vilka de är som gör stora uppoffringar för att kunna hävda sig i den internationella konkurrensen.

 

Seglar man en av de tio OS-klasserna lever man i fyraårs-cykler. Visst, det finns VM, EM och andra viktiga regattor men alla dessa är bara hållplatser på vägen mot det största en bankappseglare kan vara med om – att en gång få chansen att delta i olympiska spel. Till skillnad från många andra idrotter får en nation endast skicka en deltagare per klass vilket tillsammans med SOK:s och Svenska Seglarförbundets krav gör det extra tufft för just seglarna. I senaste OS tog Sverige totalt fem medaljer varav seglingen med Fredrik Lööf och Anders Ekström tog ett brons. Med Daniel Birgmark på en fjärde plats och Rasmus Myrgren, som fick se sin medalj försvinna i det sista racet, är det inte orimligt att hoppas på en eller flera medaljer även nästa år. En sak är dock säker – värdnationen Storbritannien kommer på hemmaplan att göra allt för att upprepa succén från senaste OS i Peking som gav otroliga sex medaljer varav fyra guld och samtliga seglare bland topp tio.

 

Att OS hamnade i England är nog det bästa som kunde hända seglingen. Segling får ofta stå i skuggan av andra större idrotter och har varit ifrågasatt som OS-gren. Därför kommer OS i London med seglingarna i Weymouth vara en alldeles speciell upplevelse för alla som älskar sporten. Idrottsikoner som Ben Ainslie med fyra OS-medaljer varav tre raka OS-guld kommer på hemmaplan att dra en stor publik till seglingarna som direktsänds och visas på storbildsskärmar. För många seglare är nog just därför OS 2012 extra lockande.

 

I Weymouth kommer det att delas ut medaljer i tio olika klasser och för första gången kommer Match Racing för damer finnas med på OS-programmet. Äntligen har tjejernas matchracing fått sin motsvarighet till Americas Cup vilket har höjt nivån på seglingen avsevärt. Anna Kjellberg och hennes besättning uppmärksammades för första gången på allvar när de 2008 tack vare ett wild card fick delta under seglingarna på Marsstrand och tog en sensationell andraplats. När nu matchracing har blivit olympisk är OS 2012 det självklara målet. I höstas blev teamet antaget till SOK:s topp- och talangprogram vilket såklart betyder mycket för vägen mot ett OS. En härligt positiv Anna tog sig tid att prata med oss om sin och besättningens OS-satsning.

 

Hur gick vägen från Lerums seglargymnasium till en OS-satsning i Matchracing? - Jag seglade E-jolle på gymnasiet men kände, även om jag lärde mig otroligt mycket, att det inte riktigt var min båt. Jag var ganska liten och så fort det blåste hade jag det jättekämpigt att hänga med. Efter gymnasiet behövde göra något annat. Jag var utomlands ett tag och jag gjorde lumpen men efter tre år gick det upp för mig att jag vill segla, jag måste bara hitta min grej. Under gymnasiet hade vi fått testa matchracing några gånger och jag tänkte mer och mer att det nog är min typ av segling. Jag började lite försiktig men ganska snabbt blev det mer och mer och roligare och roligare. Första året på Marstrand 2008 var sen såklart otroligt häftigt. Det var som en barndomsdröm som förverkligades.

 

Hur förändrades matchracingen när det blev klart att det skulle bli en OS-klass? - Det var en ganska tydlig förändring där man kände att alla tvingades ta ställning till om man ville satsa eller inte. Vi började se nya tjejer från bland annat yngling-klassen som började köra matchracing. Det blev otroligt mer seriöst och fler länder började satsa på allvar. Det är helt klart en annan grej att segla en OS-klass jämfört med att segla matchracing innan. Inte minst vad det gäller stödet från förbundet och SOK.

 

Det måste ha varit ett väldigt lyft och en positiv upplevelse för dam-matchracingen. - Absolut. Innan beskedet kom, när jag började, var allting nytt och man tyckte allt var så himla häftig och jag lärde mig nya saker och utvecklades hela tiden så kärleken till sporten fanns redan då. Skillnaden nu är att man kan bedriva det på en professionell nivå och mer eller mindre segla på heltid och den möjligheten fanns inte innan. Det har öppnats en helt ny värld för oss tjejer där även vi kan ha segling som yrke.

 

När Elliott utsågs som matchracing båten tvingades alla besättningar skära ner teamet till bara tre seglare. Var det en svår process? - De flesta teamen består av fyra seglare där en är med och tränar och fungerar som reserv och så har även vi gjort. Madeleine tränar med oss på hemmaplan vilket betyder att hon är på en hög nivå och kan hoppa in om det behövs. Alla ville vara kvar och segla när vi bytte från DS-båtarna vilket var kanon för då kunde vi träna med två båtar. Att det nu är Lotta Harrysson, Malin Källström och jag som satsar fullt ut föll sig naturligt. Det var vi tre som kunde och verkligen ville köra en fullskalig satsning så vi behövde aldrig ta något jobbigt beslut i vårt team.

 

Har ni lagt om träningen i och med den nya mycket mindre och mera fysiska båten Elliott? - Verkligen. Vi har fått väldigt bra hjälp med att lägga upp en träningsplan både från förbundet och SOK. Nu behövs det en helt annan fysik, vi skall till exempel hänga i krängband. Vi jobbar mycket med ben- och bålmuskulaturen för att orka. Det är väldigt många fler gympass nu och med tanke på att vi även behöver gå upp i vikt försöker vi hinna med 4-5 fyspass i veckan utöver våra 4-5 seglingspass.

 

Ni har tränat mycket på hemmaplan. Har det varit viktig för er? - Ja. Vi trivs väldigt bra när vi kan vara hemma och tycker att vi har bra träningsmöjligheter här utanför Göteborg. Vi har dessutom väldigt bra motstånd i och med att Keith Swinton från Perth är här och seglar mot oss. Han är bra rankad bland killarna och har varit vår räddning vad det gäller träningen på hemmaplan. Vi insåg tidigt att vi var tvungna att få hit bra motstånd och denna lösning har blivit fantastisk.

 

Har ni hjälp av en coach på tävlingar och träning? - Vi har det oförskämt bra med riktigt bra tränare. Stefan Rahm, som vi trivs jättebra med och känner en väldig inspiration att få samarbeta med, är vår huvudtränare och han kommer vara med på de viktiga tävlingarna. Vi får även hjälp av bland andra Björne Hansen.

 

Hur ser den närmaste tiden ut för er? - Vi vill såklart väldigt gärna segla för-OS i Weymouth i augusti som alla andra men i matchracingen finns det bara tolv platser och vi måste vara med och kvala en plats till Sverige vilket man gör på årets världscuptävlingar. Det blir först Holland, Kiel och sedan en regatta i Weymouth i juni innan vi vet om vi har fått en plats till tävlingen i augusti.

 

Har ni fått några uttalade krav från förbundet och SOK vad som krävs för att få segla OS 2012? - Det är i princip samma krav som i alla klasser. SOK vill att man presterar åttonde bästa nation på en världscup eller ett VM där samtliga är med. Viktigast för oss är VM i Perth i december där 75% av de tolv nationsplatser till OS tas ut. Om vi dessutom som sämst blir åtta på VM har vi tagit en OS-plats. Vi hade medvetet ett ganska långt vinteruppehåll eftersom säsongen i år är väldigt lång. Vårt mål är att vara med på för-OS och sedan öka fram till VM.

 

Med tanke på bland annat seglingarna i Hyères, vad är det ni framför allt måste träna på för att nå era mål? - Vi måste mer ut i vågorna. Vi kommer att lägga mer träning ute i havet och träna mer på att få fart i båten. Matchracingbiten har vi, vi startar bra och vi vet vad vi skall göra i de olika taktiska situationerna men vi behöver träna mer som i de andra klasserna med fart, vågteknink o s v. Vi har en tydlig plan på vad vi behöver göra vilket känns väldigt skönt. Vi tacka Anna och håller såklart tummarna och önskar all lycka till med satsningen!

 

Text Johann KniggeKOMMENTERA

JHONPosted July 25, 2016 at 11:45

Awesome content i have to tell you and additionally regards for those knowledge. Certification happens to be a sticky content. Still, 's still the contributing tips of our effort. Document recognize any content and additionally wait for a great deal more. cheap web hosting
Reply
JHONPosted July 26, 2016 at 10:08

What you may fully understood is certainly ideal, know that you need to escape any come together somewhere between prevailing defined together with different. Try to be diligent at the time you care for any defined within the the wall surfaces, given that if not there's an easy possibility of escape. Handful of more effective to locate the assistance of each specialized. www.bestelectricsmokers.com
Reply
sandyjoPosted July 26, 2016 at 11:02

I am very interested in sailing. It is really very interesting game to watch. I like Olympics so much. Happy to know more about the team Anna Mot London and your victory in London Olympics 2012. Thanks for sharing blogs. joint pain therapy marina del rey
Reply
JHONPosted July 27, 2016 at 14:11

What we should believed might be best suited, appreciate you'll want to destroy typically the join relating to latest asphalt not to mention latest. Be rigorous any time you heal typically the asphalt from the wall surfaces, considering that also there is also a probability to destroy. It is recommended healthier to help get the guidance associated with experienced. obat pelancar haid
Reply
JHONPosted July 30, 2016 at 08:44

Very good web site with the exceptional good quality goods along with I’m confident this is drastically valuable. high quality backlinks
Reply
oi BillPosted July 31, 2016 at 03:16

very good, I like this. nhạc ru ngủ
Reply
okashaPosted August 04, 2016 at 01:19

very good, I like this. شركة تنظيف منازل
Reply
hisitePosted August 04, 2016 at 01:20

What we should believed might be best suited, appreciate you'll want to destroy typically the join relating to latest asphalt not to mention latest. Be rigorous any time you heal typically the asphalt from the wall surfaces, considering that also there is also a probability to destroy. It is recommended healthier to help get the guidance associated with experienced. web solutions company in egypt - mobile app development company
Reply
basmaPosted August 04, 2016 at 01:21

nice post. كشف تسربات المياه
Reply
DwaynePosted August 08, 2016 at 07:33

It's so thrilling to read the Olympic experience you had in sailing. I also have my preference for sailing but never get any chance to get any training on this. I am sure you would not miss this medical billing and coding companies opportunity and will do your bets.
Reply
AmantaPosted August 09, 2016 at 10:26

I like sailing very much and so I used to watch this site regularly. The information about sailing given in this site is really informative. All the updates, improvements in sailing are clearly given in your article and it is very good. snore stop
Reply
JHONPosted August 10, 2016 at 15:21

My spouse and i truly find out your web site pertaining to making exams as well as My spouse and i truly right now visit experience for this reason asked. My spouse and i truly got offered a task to undertake your current for ones particular developing organization as well as Image staying away from these people. Probably right now, along with the state of mind that you proficient men and women, I'm going to test it. GPS blocker
Reply
HArtxerPosted August 15, 2016 at 13:58

You should keep on this kind of fantastic perform and also My partner and i enjoy a lot more of one's great websites. Klik di Sini
Reply
JHONPosted August 15, 2016 at 16:15

Please continue this great work and I look forward to more of your awesome blogs. read more
Reply
JHONPosted August 16, 2016 at 13:43

Reviewing every site will make some just simply really want to produce a lot more. I did so a great we was charming subject material via. Software program most probably made for any rate continue to it’s fantastic. I actually normally dispatch you actually. nationaldebtreliefreviews.com
Reply
alexPosted August 17, 2016 at 08:20

Nice post. I was checking constantly this blog and I am impressed! Extremely helpful information specially the last part I care for such info a lot. I was seeking this particular information for a very long time. Thank you and good luck. derritelo de amor
Reply
redaPosted August 18, 2016 at 17:09

very good, I like this كشف تسربات المياه بالدمام
Reply
Bio LioPosted August 19, 2016 at 03:47

You should keep on this kind of fantastic perform and also My partner and i enjoy a lot more of one's great websites. nhạc quê hương
Reply
alexPosted August 23, 2016 at 08:31

I am very enjoyed for this blog. Its an informative topic. It help me very much to solve some problems. Its opportunity are so fantastic and working style so speedy. tribal lenders
Reply
alexPosted August 24, 2016 at 08:11

I found your this post while searching for information about blog-related research ... It's a good post .. keep posting and updating information. cameron chel
Reply
alexPosted August 25, 2016 at 10:54

You made such an interesting piece to read, giving every subject enlightenment for us to gain knowledge. Thanks for sharing the such information with us to read this... "cameron sordi" "dr cameron sordi"
Reply
Jumia JoPosted August 26, 2016 at 09:54

I am very interested to know the news related to Olympics. Happy to know more about the London Olympics in 2012. I too agree that no other sport in Sweden have so many active SOK's top and talent programs as sailing. dm websolution
Reply
alexsPosted August 28, 2016 at 07:51

You have a real ability for writing unique content. I like how you think and the way you represent your views in this article. I agree with your way of thinking. Thank you for sharing. "dr mark walker" "mark walker dentist"
Reply
KatherinaPosted August 29, 2016 at 10:49

I am a regular viewer of this site and I am very much interested to read articles and posts related to sailing. I have the habit of sailing and I love it. The language is very simple and easy to read. Keep sharing more and more articles like this. zip line brake
Reply
alexPosted August 31, 2016 at 07:10

Great post I would like to thank you for the efforts you have made in writing this interesting and knowledgeable article. Joey Houssian
Reply
alexPosted September 03, 2016 at 12:07

I read your blog frequently and I just thought I’d say keep up the amazing work! www.claif2013.com/volver-con-ella-realmente-funciona-o-es-estafa/
Reply
alexPosted September 04, 2016 at 08:02

I am hoping the same best effort from you in the future as well. In fact your creative writing skills has inspired me. toronto cosmetic clinic
Reply
calcinPosted September 18, 2016 at 07:22

thank you for a great post. Happiness
Reply
JHONPosted September 18, 2016 at 11:37

Checking any blog may make others just want to come up with a greater number of. I did a fabulous which i was first lovely content by means of. The software most likely conducted for the tier still it’s exceptional. I often dispatch you mutuo consolidamento debiti
Reply
alexPosted September 20, 2016 at 05:28

I would like to thank you for the efforts you have made in writing this article. I am hoping the same best work from you in the future as well. Thanks... san francisco wrongful death attorney
Reply
JHONPosted September 24, 2016 at 14:07

When i basically study your blog intended for carrying out lab tests furthermore When i basically at this time go to think that's why invited. When i basically was first readily available an activity to attempt ones on your exclusive designing company furthermore Photos preventing these individuals. It's possible at this time, with their mentality you will given persons, We'll test it out. hitslagump3
Reply
alexPosted September 26, 2016 at 07:46

I’m going to read this. I’ll be sure to come back. thanks for sharing. and also This article gives the light in which we can observe the reality. this is very nice one and gives indepth information. thanks for this nice article... richard warke
Reply
JHONPosted September 26, 2016 at 09:47

I prefer the whole set of items, Thought about really enjoyed, I need more info . on this, considering that it is somewhat decent., Thanks a lot for the purpose of showing. cccam server
Reply
alexPosted September 27, 2016 at 06:56

I am impressed. I don't think Ive met anyone who knows as much about this subject as you do. You are truly well informed and very intelligent. You wrote something that people could understand and made the subject intriguing for everyone. Really, great blog you have got here. Assignment help
Reply
JHONPosted September 29, 2016 at 07:51

Very nice article, I enjoyed reading your post, very nice share, I want to twit this to my followers. Thanks!. install wordpress on bluehost
Reply
alexPosted October 01, 2016 at 09:01

I found your this post while searching for some related information on blog search...Its a good post..keep posting and update the information. " landmark forum " " landmark "
Reply
boyPosted October 03, 2016 at 08:28

thank you for your interesting infomation. "brian ludmer" "ludmer law" "parental alientation"
Reply
alexPosted October 04, 2016 at 07:18

I high appreciate this post. It’s hard to find the good from the bad sometimes, but I think you’ve nailed it! would you mind updating your blog with more information? sam mizrahi
Reply
peterPosted October 05, 2016 at 07:18

but I think you’ve nailed it! would you mind updating your blog with more information
Reply
peterPosted October 05, 2016 at 07:19

Extremely pleasant article, I delighted in perusing your post, exceptionally decent share, I need to twit this to my devotees. Much obliged!. werbegeschenke bedrucken
Reply
alexPosted October 08, 2016 at 06:03

I have read your blog it is very helpful for me. I want to say thanks to you. I have bookmark your site for future updates. ian telfer
Reply
dlebPosted October 09, 2016 at 08:49

This blog website is pretty cool! How was it made ! strip reviews
Reply
maxPosted October 14, 2016 at 18:07

I always thought to be absent your site provided that Pertaining to in excess of read a huge amount of relevant to someone's content pieces. rebelmouse
Reply
alexPosted October 15, 2016 at 09:34

Great things you’ve always shared with us. Just keep writing this kind of posts.The time which was wasted in traveling for tuition now it can be used for studies.Thanks jocelyn paquette granby
Reply
alexPosted October 16, 2016 at 09:05

thanks for this usefull article, waiting for this article like this again. wilan
Reply
Ross CarellPosted October 17, 2016 at 01:23

Nice to be visiting your blog again, it has been months for me. Well this article that i’ve been waited for so long. I need this article to complete my assignment in the college, and it has same topic with your article. Thanks, great share. Instaeasy Review
Reply
alexPosted October 17, 2016 at 08:38

I read a article under the same title some time ago, but this articles quality is much, much better. How you do this.. apotex
Reply
alexPosted October 19, 2016 at 07:15

Superbly written article, if only all bloggers offered the same content as you, the internet would be a far better place.. jeff melanson
Reply
alexPosted October 20, 2016 at 06:16

Thanks for taking the time to discuss this, I feel strongly that love and read more on this topic. If possible, such as gain knowledge, would you mind updating your blog with additional information? It is very useful for me. strategic marketing
Reply
alexPosted October 20, 2016 at 07:44

Hello There. I found your blog using msn. This is an extremely well written article. I will be sure to bookmark it and return to read more of your useful information. Thanks for the post. I’ll certainly comeback. Paradise Beach Music Florida
Reply
alexPosted October 22, 2016 at 06:33

We are really grateful for your blog post. You will find a lot of approaches after visiting your post. I was exactly searching for. Thanks for such post and please keep it up. Great work. adam richmond, adam richmond comedy
Reply
RJPosted October 24, 2016 at 14:04

There are particular dissertation web-sites by the online market place to develop acquire secured in a dark noted down in your own web page. rebelmouse c
Reply
alexPosted October 25, 2016 at 11:07

Thank you for taking the time to publish this information very useful! Bauer Nutrition Coupon
Reply

KOMMENTERA

Security Image

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

Resultatet av orkanen Nicole

Artemis Racing är på plats i Bermuda och träningen är i full gång. Däremot blev de störda av orkanen Nicole och träningen behövde pausas. ...

Vendée Globe: Världens tuffaste sol...

Om 17 dagar går startskottet för världens tuffaste race. Du seglar ensam n...

FINLANDS VÅGSPEL FORTSÄTTER SITT SV...

Vågspel, en av de förnämsta båtarna i Finlands flotta med kappseglan...

En Ö8 fotograferad av Erik Salander 1947. Foto Sjöhistoriska Museet

FRÅGA FRÅN USA: VAD SEGLAR JAG FÖR ...

Den här båten som heter Ran IV kom till USA från Sverige sent femtiotal o...

OBR, inte längre en fast position i...

Onboard Reporter har tidigare varit en fast position på varje Volvo-båt, d&aum...

x