Regnigt tune up race på av JSM i Råå!

Regnet flödade och vinden var frisk då JSM smög igång med tune up race och registrering under dagen. Det var full aktivitet på hamnplan och stora fleet på banan där man valde att starta alla klasser för respektive bana i samma start. Det innebar att e-jolle-laser och laser radial startade i en start, på samma sätt med optimist-Zoom8 samt feva-29er. Många seglare valde som traditionen bjuder att avbryta racet efter ett varv, kanske extra många i år, då läns in i hamnen lockade mer än att kryssa upp en gång till i krabb sjö och tilltagande vind.

Det var alltså en blöt historia, men arrangörerna tar vattnet med gott humor vilket smittar av sig. Vid ankomst konstaterade en av de glada funktionerna att, "det här kommer att bli ett JSM som man kommer ihåg". Seglarna verkar inte heller bry sig, då skitväder tenderar att resultera i kanonsegling. 

Imorgon börjar racen klockan 11 och det är utlovat friska vindar, 9-11m/s med byar upp mot kuling enligt windguru. Resultaten från tune upen och mer info om JSM hittar ni här.

Top