49er FX tjejer på gång

Vi har fått en liten hälsning från 49er FX tjejerna, i Göteborg finns det tre båtar och i Stockholm ytterliggare en. Kul att de är på gång och att tjejerna har annamat skiffklasserna, just nu är det fler aktiva 49er FX seglare än 470 tjejer.

Äntligen är vi igång! Efter en del väntan på riggar och båtar, en hel del meckande och en stor portion seglingsabstinens har vi kommit ut på vattnet. Just nu är vi 3 båtar som kör kontinuerligt i Långedrag med Jonas Von Geijer som coach.  Vi, tillsammans med ett gäng 49er seglare hoppas kunna bli en stark träningsgrupp med stora utvecklingsmöjligheter, go stämning och en massa kul! Så länge vädret tillåter kör vi, med ambitionen om 5 pass i veckan, på vattnet utanför Långedrag

Sara Engström och Cecilia Jonsson - team rOS:1  (redaktionen gillar ordvitsen)
Julia Gross och Sofia Engström Team Gross/Engström
Hanna Klinga och xx

För KSSS seglar dessutom Johanna Sommarlund och Sofie Dûring.

Det är mycket tjejer just nu i seglingsvärlden, vi har en tjejbåt klar i Volvo Ocean Race i SCA, det blir en tjejbåt W-only i RC44, vi hade två tjejer med i Extreme sailing series(Anna Tunnicliffe, Hanna Mills). I den spektakulära 18 foot skiff serien i Australien finns det nu två rena tjejteam(bla Skiff Chicks racing). Även den mixade OS-klassen Nacra 17 är ett steg framåt. Sveriges bästa katamaranseglare för tillfället Tim Shuwalow berättade på Liros Camp att vi antagligen kommer att få se olika kombinationer med kvinnlig/ manlig rorsman/gast.

Bra!

Fortfarande inga tjejer i Americas cup!

Dåligt!

Top