Ny innovativ lattspännare från Rutgersson!

Vi vet alla hur irriterad man kan bli när lattorna i seglen inte tycks passa eller lyckas få rätt spänning i dem. Nu har Rutgerson lanserat en ny innovativ lattspännare där du enkelt kan justera spänningen. Produkten heter Batten receptacle 1585 men har ännu inte kommit ut på marknaden. Det är en väldigt lättanvändlig produkt som går att öppna enkelt utan några vektyg. Man öppnar lattspännaren genom att dra i ett litet snöre, trycka locket åt sidan och vipps så är lattan redo att dras ur.

Det absolut bästa med produkten är den spänningskala som som sitter på locket där man tydligt kan se hur hårt man har spänt lattan och är dessutom mycket enkel att justera. Seglelmakarna kommer troligen älska produkten eftersom den bara har fem stycken fästpunkter och är så pass enkel att sätta fast och montera bort. Produkten sägs vara riktigt stryktålig och rekomenderas till båtar upp emot 38 fot. Den passar både platta och runda lattor men har man runda lattor behövs en extra del som hindrar lattan att snurra inne i behållaren.

Produkten kommer lanseras denna veckan under METS-mässan i Amsterdam och känner du för att uppgradera din garderob inför kommande säsong kan Rutgersons lattspännare vara ett utmärkt val.

Top