NÄSTA

Once in a lifetime experience; studiebesök hos Artemis!

November 20, 2012 @ 18:52:57   Foto Artemis Racing

7997468632_7390de50ec_b

1 AV 16

Julia Gross är en av seglarna från KSSS som fick chansen att göra drömresan till San Fransisco och göra ett studiebesök hos Artemis som inkluderade segling med AC45:an. Här är Julias berättelse om sin "once in a life time experience".


 

Det är inte många seglare som kan säga att man lärt sig att splitsa av en av proffsseglarna i Artemis Racing team. Inte heller är det många som hoppat på AC72-ans trampolin eller för den delen klamrat sig fast på en AC45-a i över 30 knop.

 

Att under sju dagar få vara en del av Artemis Racing team är det absolut häftigaste jag har varit med om. Aldrig tidigare har jag varit mållös flera dagar i rad. Inte en enda gång under resan räckte adjektiven till och det är nästan omöjligt att alla beskriva känslorna man hade inombords.

 

Det var otroligt att se den stora proffsiga organisation kring Artemisteamet, men också att inse hur mycket jobb det ligger bakom en satsning inför America’s cup.

Hakan hängde nere vid tårna när vi såg AC72-an för första gången. Vi fascinerades också av den enorma AC 72-vingen, av sjösättningen och vi var till och med fascinerade på gymmet, så det måste nog varit rätt coola personer som satt vid maskinen bredvid och tränade.

 

Bättre inspiration och motivation till den egna seglinssatsningen finns nog inte.

 

Det bästa av allt kanske ändå var då jag insåg att jag inte behöver komma till America’s cup för att uppleva de glädjerus seglarna får på AC-båtarna. Susar vi ut i vår nya 49erFX är känslan densamma, med eller utan vinge. I grund och botten är det segling det handlar om, fart ger höjd, hitta layline och allt det där man har lärt sig under åren ända sedan Optimistjollen. Seglarna kanske är med i världens tuffaste tävling, men efter seglingen är det ändå dags att mecka båt. Så nu när jag står i kylan i Sverige och splitsar tampar i ösregn så känns det ändå helt okej, för jag vet att på andra sidan jorden står världens bästa seglare och gör detsamma. Fast kanske inte i ösregn…

 

Jag kan inte tacka Artemis Racing och KSSS nog för denna fantastiska upplevelse. Det var en ”once in a lifetime experience” men jag ska nog se till att kämpa för att komma tillbaka i liknande sammanhang, gärna med min egen segling den gången.

Hej hopp

Julia

 

 KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

Sluta sumpa - här är nio tips för a...

Alarmerande nyheter kommer titt som tätt om hur illa våra hav mår, och mellan nyheterna syns på sociala medier ofta hjärtkrossande klipp på djur som på...

Fastnet, rekordsättande populärt

47e upplagan till Rolex Fastnet Race går i år, och anmälan öppnade v...

Tänk på det här när du säkrar båten...

Vädret runt om i världens olika hörn är ostabilt och varningar skickas...

Fortsatt pyssel i vintermörket - sp...

Splitsning kan vara en bra sysselsättning nu när snön börar lägga...

Vendée Globe: Mindre än 3000 nm kva...

Vendée Globe börjar gå mot sitt slut och de två toppbåtarna ...
x