NÄSTA

Hur många priser får Lööf/Salminen?

November 22, 2012 @ 18:51:46   Foto Scanpix

Fredrik Lööf och Max Salminen firar OS-guldet i Weymouth. Foto Scanpix

1 AV 1

Det drar ihop sig till galor och prisutdelningar i de fina salongerna, i år har vi i seglarsverige stort hopp om att Fredrik Lööf och Max Salminen kommer att ta hem något pris. De är nominerade till tre priser och självklara spekulanter även till bragdguldet. Jag tänkte försöka mig på en något sånär objektiv diskussion kring hur stora chanser vi har (läs Lööf/Salminen) och vilka som är de största hoten.


 

Jerringpriset

Otroligt svårt att slå Zlatan, juniorkronorna och framför allt handbollskillarna när det är svenska folket som röstar, möjligtvis att Lööf/Salminen kan vara med i topp 5 bland kandidater. Å andra sidan var det väl ingen som trodde att Rolf Göran Bengtsson skulle ta hem priset förra året. Då pratade man om att hästfolket hade kuppat sig till priset genom att mobilisera folk till att rösta. Kanske kan vi göra samma sak i seglarsverige? Här är de andra kanditerna. Gå in och rösta på Lööf/Salminen, det verkar som man kan göra det fler än en gång. Till röstningen


Anna-Carin Ahlqvist, bordtennis 
Sara Algotsson Ostholt, fälttävlan 
Herrlandslaget, bandy 
Håkan Dahlby, skytte 
Herrlandslaget, handboll 
Zlatan Ibrahimovic, fotboll 
Juniorlandslaget, ishockey 
Jonas Jacobsson, skytte 
Fredrik Lööf/Max Salminen, segling 
André Myhrer, slalom 
Lisa Nordén, triathlon 
Stefan Olsson/Peter Wikström, tennis 
Maja Reichard, simning 
Lotta Schelin, fotboll

 

Årets prestation

Här finns det fyra kandidater; Jimmy Lidberg Brottning OS brons, Herrlandslaget i fotboll som spelade oavgjort i en VM-kvalmatch och Lisa Nordèn triatleten som tog OS silver med minsta möjliga marginal och sen vann VM-guld trots magsjuka. Som jag ser det räcker inte Jimmy Lidberg brons till, att fotbollssparkarna är nominerade är ett hån mot alla andra nominerade, som Max Salminen sa till sportbladet ”gällde det något viktigt?”

 

Nej den riktigt tuffa motståndaren här är Lisa Nordèn, hennes prestation är mer lättförståelig för juryn men OS guld smäller ju ändå högre än VM guld och OS silver eller?

 

Årets lag

Här är det också fyra nomineringar; handbollslandslaget (OS-silver), juniorkronorna (JVM-guld) och Paralympics guldmedaljörerna i rullstolstennis Stefan Olsson och Peter Vikström. Riktigt tuff konkurrens, alla lagen har gjort en prestation utöver det vanliga kan gå hur som helst.

 

Bragdguldet

Här finns det inga nomineringar men vi måste förutsätta att Lööf/Salminen är med i snacket om guldet. Här handlar det ju mycket om vad en bragd är för något. Medaljracet för Lööf/Salminen var ju verkligen en bragd, att segla upp sig från bronsposition till Guld. Det är en bragd som förhoppningsvis juryn kan förstå. Hoten mot seglingens bragdguld är såklart handbollslandslaget och Lisa Nordèn men så får vi ju komma ihåg att det är bragdGULDET som skall delas ut och inte bragdSILVRET. Det borde tala för Lööf/Salminen. Om fotbollslandslaget får bragdguldet är det skandal och jag kommer aldrig mer läsa DN. 

 

Victor Västernäs

victor@searchmagazine.se

 
KOMMENTERA

Bertil EngdahlPosted November 22, 2012 at 22:20

Angående Bragdguldet. Ditt hot om att inte läsa DN är nog verkningslöst eftersom Bragdguldet delas ut av Svenska Dagbladet, som i dagarna lägger ner sin sportredaktion. Men problemet är att ingen dagstidning längre skriver om segling, varken på framsidan eller baksidan.
Reply
VictorPosted November 24, 2012 at 15:32

Aha, då utökar jag mitt hot:) Om Zlatan/fotbollslandslaget vinner bragdguldet ska jag varken läsa, Svenska Dagbladet eller DN.
Reply

KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

Isvett med Sjöräddningssällskapet i...

Runt om i Sverige är det nu sportlovstider, och kylan håller på många håll i sig. Att ge sig ut på skridskor eller i en isjakt är populärt sportl...

Samla klubben och bygg en optimist ...

Göteborgs Båtmässa är slut sen en vecka tillbaka, men för en ent...

Dyneema Carbon, kolfibrets nya utma...

Kolfiber och Dyneema innebär ofta desingkärlek för många seglare, men...

America´s Cup - här får vi se lite ...

Den 26 maj går startskottet för nästa upplaga av America´s Cup i och med...

HAR DU KOLL PÅ KÄNDA SEGELBÅTAR?

Har du koll på kända segelbåtar? Det kan du ha nytta av i nästa
x