Julklappstips

Det lackar mot jul och julklappshetsen är i full gång, här kommer lite sista-minuten-tips till den seglingsintresserade. Alla seglare vet att det inte finns något än lite nya prylar för att hålla seglingslågan vid liv under en lång och kall vinter.

Nästa säsong kan verka långt borta och dagarna är korta. Om du är nyfiken på vilka segel konkurrenterna ska hissa, ta en titt i denna och sluta gissa.

Nexus Eterna Marine II 7X50 är en trevlig kikare som både flyter och är lätt att hitta i havet och i sittbrunnen. Vattentät och med individuell fokusering.

 

Nexus Eterna Marine II 7X50

Om man vill starta säsongen tidigt gäller det att ha kläder som håller dig varm, när man seglar fryser man oftast inte under själva kappseglingen, för att man hela tiden är i rörelse. Innan, efter och mellan racen är det dock lätt att frysa till, Magic Marines neopren täckjacka är kanon att ta över våtdräkten, medan man riggar ner surfbrädan eller jollen.

Magic Marine - Neoprene Hooded Team Jacket

Seglingsupplevelser måste dokumenteras annars är det ingen som tror dig, Go Pro har dominerat actionkamera marknaden fullständigt men här är en intressant utmanare. Go Bandit har bland annat möjlighet att visa fart, puls och kompasskurs i underkant av bild, det ger en helt ny dimension till dina seglingsfilmer. Självklart filmar den i full-HD och det finns flera olika fästanordningar till kameran.

Go Bandit actionkamera

För att komma i form till säsongen gäller det att spendera en del tid på gymmet. Kondition och styrka i allmänhet och skotmuskler i synnerhet skall trimmas till perfektion. Även rorsman behöver hålla formen så att man inte drar på sig en rorkultsarmbåge eller kolfiber-ratt-tumme. Träningskläder från Nike ökar motivationen att gå till gymmet och för den viktmedvetne seglaren som sågar av skaften på tandborsten, är det självklart lättviktsskor som gäller.  

Top