NÄSTA

Vilka är tjejerna i SCA?

Februari 06, 2013 @ 16:27:15   Foto

Team SCA

1 AV 1

Svenska tjejbåten SCA, som skall vara med på Volvo Ocean Race, håller just nu på och träningsseglar med den första omgången av aspiranter. Sju super tjejer med imponerande meriter från vitt skilda seglingsdiscipliner. Här finns havskappseglare, tvåskrovsexperter, segelmakare och olympier. Vi har gjort en liten bakgrundskoll(googlat) på tjejerna, här är resultatet. 

Annie Lush

 

Brittisk ynglingseglare tillsammans med Shirley Robertsson och Lucy MacGregor mot OS 2008 men blev inte uttagna. Mot 2012 seglade hon med Lucy och Kate MacGregor och nu i matchracingen i Elliotklassen. Trots att man var en av favoriterna och med VM-silver 2011, blev OS en besvikelse och man nådde inte semifinal.

Annie är en stor och fysisk seglare, enligt Wikipedia 1,78m lång och 77,5 kilo tyng. Hon är född 1980 i Poole, Dorset.

 

 

 

Carolijn Brouwer

Katamaranguru från Belgien(ursprungligen från Holland) efter OS-satsning och segling i Tornado klassen. Hon seglade tillsammans med sin äkta man Seb Godefroid och förutom OS-deltagande i Qingdao tog duon silver på VM 2007. Carolijn blev årets seglare 1998, då efter att ha vunnit sitt andra VM i e-jolle. Detta är en seglare som är van att kämpa som relativt ensam tjej i seglingsfältet i Tornadon och nu på senare tid i A-cat och F18.

 

 

Jeanne Gregoire

Fransyska som är en mycket meriterad offshoreseglare och soloseglare. Hon har seglat mini-Transat och Figaro och är med i Banque Populaire laget. Ambitionen har länge varit att segla Vendée Globe, precis som kompisen Sam Davies. De båda seglade tillsammans 2004 i Transat AG2r och slutade då på 5:e plats.

 

 

 

Klaartje Zuiderbaan 

Här har vi erfarenhet från tidigare VOR, Klaartje seglade med på Amer sport 2 senast det var en tjejbesättning med i 2002/2001 års upplaga. Då var hon driver/trimmer. Nu senast har hon jobbat som coach till det holländska Paralympics teamet som vann guld i Sonar klassen.

 

 

 

 

Liz Wardley

Australiensiska som tillbringar mycket tid i Frankrike, solo seglingens mecka. Hon har kört race i figaro klassen och var med på Amer sport 2 på VOR 2002/2001. Hon är en tjej som gillar vattensporter och extrema utmaningar, på hennes hemsida kan man läsa om hennes projekt att paddla kanot över Atlanten, tyvärr var hon tvungen att lägga ner den drömmen, men det säger en del om hennes inställning.

 

 

 

 

Sam Davies

Den största kvinnliga havskappseglingsprofilen just nu, hon kom 4 i Vendèe Globe 2008/2009 vilket var hennes definitiva genombrott. Hon stod på startlinjen även i den pågående upplagan av tävlingen, men tappade masten tidigt och var tvungen att bryta. Hon är brittiska men har adopterats av det franska folket som kallar henne la petite anglaise

 
KOMMENTERA

FredrikPosted February 06, 2013 at 18:48

Har ni inte missat en liten (kanske irrelevant) detalj om Carolijn?
Reply
Kalle Posted February 07, 2013 at 08:38

Kanske att hon var med på Amer? Jackson har också vart boat captain på större kölbåtar i Australien och med i besättningen på Wild Oats. SCA har nog, korrekt får man anta, valt seglare med erfarenhet från större båtar och havskappsegling även om flera av dem började i någon liten jolle, men vem gör inte det.
Reply

KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

Framtidens säkerhetsgrej: Radiostyr...

Det tekniska teamet som samarbetar med The Boatyard jobbar hårt och effektivt för att hitta nya tekniska lösningar för sjöräddning och säkerhet på v...

La voie du pôle - mötet mellan kata...

Över isar, genom vatten, totalt hela norra Ishavet, allt med en hybridkatamaran....

Team Gilmour och Redline Racing kom...

Under helgen arrangerades M32 tävlingen Geographe Bay Cup i Busselton, Australia. Vin...

Bästa av två världar- Isjakt och Laser

William Sjöström och Henrik Bergman är två uppfinningsrika killar. De...

Jorden-runt-seglarna svarar på fråg...

Linn och Gustav seglar runt jorden i deras Vagabond 31 och vi har tidigare delat deras his...
x