NÄSTA

Karin Berg: "Jag tvivlar inte på min kapacitet, jag har steep learning curve"!

Februari 25, 2013 @ 17:44:21   Foto Handels segelsällskap, Ramona Rallying, SCA

Karin Berg tvivlar inte på sin kapacitet!

1 AV 3

Det svenska tjejlaget i Volvo Ocean Race, SCA, håller just nu på med uttagningar till laget. En svenska har blivit utvald att vara med på uttagningsträningarna med chans att ta en plats i besättningen. Karin Berg är den tuffa Åmålstjejen som är på SCA:s träningsbas på Lanzarote just nu. Karin är mest känd som jolleseglare i 470 och laser med inhopp i kölbåtar runt Gotland och i F18 i raiden. Karin har dessutom gjort sig ett namn som seglingsexpert i Ekwalls seglarskola på tv4.Vi är mycket glada över att ha fått en intervju med Karin direkt från Lanzarote, då hon bara hade varit på plats i tre dagar och det var mycket som var nytt och spännande.

 

 

Hej Karin, grattis till den här chansen, hur känns det?

 

Det är skitball, asroligt.

 

Vad är det som lockar med VOR?

 

Det är i känslan i kroppen av att något är så häftigt, så fantastiskt att man trillar av stolen. Jag hade samma känsla när jag förstod vad OS var för något och när jag fick höra om raiden. VOR är ett av de allra häftigaste tävlingarna man kan vara med på, det är ett gäng båtar som kappseglar i tuffa förhållande. Det är kombinationen av att man måste vara en duktig seglare och äventyret som gör att det blir en utmaning på riktigt.

 

Vilka erfarenheter har du av offshore segling som du kan ta med dig?

Jag har seglat raiden(f18) och några Gotland runt, men det räknas ju som inshore här. Så jag har en del inshore erfarenheter att ta med mig.  

 

Hur ser du på konkurrenssituationen mellan er 14 tjejer som kommit så här långt och hur stor chans tror du att du har att komma med?

Jag är jätteglad att jag är här och jag vill bara göra det bästa jag kan, för mig är det inte ett game. Det handlar om att lära sig så mycket som möjligt och med tanke på hur duktiga alla är här kan jag lära mig massor av de andra tjejerna. Det är fantastiskt roligt att vara del i den här gruppen, med så sjukt duktigt folk.

 

Vad är dina styrkor, som dels har tagit dig så här långt och förhoppningsvis gör att du tar en plats ombord?

Steep learning curve och att jag verkligen vill detta!


Nä men jag är stor och stark tjej, vilket är bra på såna här båtar. Sen gäller det att hitta det man kan bidra med, vilka positioner som kan passa. Det är inte så lätt att göra det än, jag kom ner till båten i morse och tänkte att jag kan lika mycket om det här som om ridning och jag kan ingenting om ridning.

 
KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

Isvett med Sjöräddningssällskapet i...

Runt om i Sverige är det nu sportlovstider, och kylan håller på många håll i sig. Att ge sig ut på skridskor eller i en isjakt är populärt sportl...

VECKANS 5 MEST LÄSTA: Kraftig fartö...

Det är alltid intressant att summera föregående vecka utefter vad som var ...

Änglavakt ombord på Oracle Team USA

Det är ingen nyhet att det hade kunnat gå riktigt illa för grinder Graeme ...

Måndagspaus - World on the Water

I februaris show uppmärksammas bland annat America´s Cup teamet Nya Zeeland med...
x