Berntsson och Hansen får Tourkort till världscupen i matchracing

dag presenterade Alpari World Match Racing vilka åtta skeppare som tilldelas tourkort till årets världscup i matchracing. Björn Hansen med besättning säkrade sitt kort redan förra året genom att VM-silver. Nu står det klart att även Johnie Berntssons lag blir Tour Card Holders 2013, därmed garanteras de en inbjudan till alla deltävlingar fram till finalen i Malaysia.


Det blir alltså dubbelt svenskt på årets världscup i matchracing där Stena Match Cup Sweden ingår som en av sju deltävlingar. Alla skeppare som tilldelas ett Tourkort blir inbjudna till de sex första regattorna och därefter är det den rådande poängställningen som ligger till grund för vilka lag som tar sig till finalen i Malaysia. Besättningar som blivit utan tourkort kan ta en plats i startfältet genom att vinna kvaltävlingar eller få ett wildcard till enskilda deltävlingar.

Förra året var Björn Hansens lag mycket nära ett VM-guld men fick se sig besegrade av Ian Williams och i år är siktet inställt på revansch. Johnie Berntsson, som vann VM-brons 2010 har Stena som ny sponsor och hans lag tävlar nu under namnet Stena Sailing Team.

Även Australiens Keith Swinton återvänder med ett Tourkort. I Swintons lag Black Swan Racing, som slutade på en fjärdeplats i VM förra året, ingår svenskarna Olof Lundgren och Jakob Gustafsson.

Bland övriga skeppare som tilldelats Tourkort finns världsmästaren från 2009 Adam Minoprio och det unga amerikanska stjärnskottet Taylor Canfield som skrällde och vann de två sista deltävlingarna 2012.

Alpari World Match Racing Tour - Tour Card Holders 2013:

Ian Williams (GBR)
Björn Handen (SWE)
Phil Robertson (NZL)
Keith Swinton (AUS)
Pierre-Antoine Morvan (FRA)
Johnie Berntsson (SWE)
Taylor Canfied (USA)
Adam Minoprio (NZL)

Längre ner hittar du ett pressmeddelande från AWMRT och fler bilder. Hör gärna av dig till mig om du vill ha mer information.


Fabian Bengtsson


Top