Search Magazines Anna Lena Elled testseglar för SCA!

Redaktion på Search magazine är mycket stolta över vår Anna Lena Elled, redaktör och grundare av Search,  som ska testsegla för team SCA! Stort grattis Anna Lena! Anna Lena är andra svenska att testa(tidigare har även Karin Berg testat) och hon gör det tillsammans med tre andra nya tjejer. Sammanlagt är det nu 17 tjejer som blivit uttagna att testsegla och delar av laget väntas ta ut i april.

Anna Lena är dedikerad surfare och F18-seglare men har även bakgrund som fotbollsspelare, erfarenhet av lagarbete kan vara väldigt värdefullt i Volvo Ocean Race! För att se Anna Lena in action i f18, ta en titt på videon nedanför pressreleasen. Anna Lena har även ansökt till Media Crew för Volvo Ocean Race!

Pressrelease från SCA:

Team SCA testar fyra nya kandidater

I sökandet efter bästa möjliga kappseglingsbesättning till sin Volvo Ocean Race-satsning kommer svenska Team SCA nu att testa fyra nya kvinnliga kandidater. Därmed har totalt 17 seglare varit på teamets träningsbas i Puerto Calero på Lanzarote för tester och träning.

 

De som nu ska testas under tio intensiva dagar är svenska Anna-Lena Elled, holländska Annemeike Bes samt de två spanjorskorna Tamara Echegoyen och Natalia Via-Dufresne.

 

– Vår intention är och har hela tiden varit att hitta det bästa möjliga kvinnliga teamet. Hittills är vi mycket imponerade över den standard och det kunnandet de tidigare kandidaterna visat. Och jag är säker på att den nya gruppen inte kommer att göra oss besvikna, säger Brad Jackson som är en av coacherna som ska träna och testa kandidaterna.

 

– Vi tittar givetvis på varje kandidats rena seglingskunskap och erfarenhet. Men lika viktigt är hur de passar in i teamet. Vi är väl medvetna om att den här tävlingen ibland kan vara mycket krävande – både fysiskt och psykiskt. Och det är oerhört viktigt att besättningen tillsammans kan lösa alla svårigheter ombord.

 

Förhoppningen är att de första besättningsmedlemmarna kommer att presenteras under april och hela teamet kommer att presenteras senare under året.

Top