NÄSTA

Seglingseliten värmer upp på Marstrand

Juni 24, 2013 @ 19:10:03   Foto www.rc44.com

www.rc44.com
www.rc44.com

1 AV 2

- Start för RC44 Sweden Cup tisdag 25 juni


 

Imorgon startar RC44 Sweden Cup och evenemanget inleds med en dag av matchracingsegling och dueller mellan några av världens mest slipade skeppare. Mathieu Richard, Ian Williams och Ekaterina Skudina kommer alla tre att segla Stena Match Cup Sweden nästa vecka men imorgon kliver de ombord på var sin RC44:a.

 

Vi ger oss nu in i en intensiv och actionfylld seglingsfestival på Marstrand med både RC44 Sweden Cup och Stena Match Cup Sweden de kommande två veckorna. Tre av världens bästa matchracingskeppare kommer först att delta i RC44-regattan och sedan stanna kvar på ön för att segla Stena Match Cup Sweden. Den regerande världsmästaren i matchracing Ian Williams är taktiker ombord på RC44:an Aegir Racing, den nuvarande ledaren i matchracingvärldscupen Mathieu Richard är taktiker ombord på RC44:an Aleph och ryskan Ekaterina Skudina är matchracingskeppare i det nystartade RC44-laget Bronenosec Sailing Team. Alla tre har starka resultat att visa upp från tidigare besök på Marstrand och Mathieu Richard ser fram emot att spendera två veckor på ön under den svenska högsommaren.

– Det är fantastiskt att vara tillbaks, jag ser verkligen fram emot båda tävlingarna och även om de är väldigt olika är de båda viktiga. Det är vårt tredje år med Aleph Sailing Team här på Marstrand och vi vill verkligen ha ett bra resultat. Vi känner oss inte som favoriter och det är fler bra lag att slåss mot som Aqua, Artemis och Katusha men vi kom fyra i tabellen för fleetracingförra året i RC44 Sweden Cup och jag hoppas vi kan få ett bra resultat igen, säger Mathieu Richard.

 

Tolv lag deltar i RC44 Sweden Cup 2013 och ett av lagen ansluter till världscupen för första gången. Ryska Bronenosec Sailing Team gör sin premiärtävling nu i veckan och i morgondagens matchracing är det Ekaterina Skudina, vinnare av Stena Match Cup Sweden Women’s Trophy 2010, som står vid rodret.

– Jag gillar verkligen Marstrand och jag har seglat bra här tidigare. Det är en väldigt vacker plats, tävlingsarenan är fantastisk och man känner verkligen att människorna här gillar segling och kan mycket om sporten. RC44:orna är verkligen helt otroliga båtar och jag ser fram emot att möta både Ian Williams och Mathieu Richard ute på havet och sedan börja förbereda mig på Stena Match Cup Sweden nästa vecka, säger Ekaterina Skudina.

 

För tredje året i gästas Marstrand av RC44 Championship Tour – världscupen där proffsseglare tävlar sida vid sida med stora namn från affärsvärlden ombord på högklassiga båtar byggda helt i kolfiber. Regattan seglas veckan innan Stena Match Cup Sweden och det är bäddat för ett par intensiva högsommarveckor på en av världens bästa seglingsarenor.

 

Startuppställning RC44 Sweden Cup 2013

AEGIR (GBR 22)

ALEPH SAILING TEAM (FRA17)

ARTEMIS RACING (SWE44)

BRONENOSEC SAILING TEAM (RUS 18)

IRONBOUND (USA1)

KATUSHA (RUS 007)

PENINSULA PETROLEUM SAILING TEAM (GBR 1)

SYNERGY RUSSIAN SAILING TEAM (RUS 13)

TEAM AQUA (GBR 2041)

TEAM ITALIA (ITA 7)

TEAM NIKA (RUS10)

RUS 7 SAIL RACING TEAM (RUS 7)

 

Följ RC44 Sweden Cup via:

www.rc44swedencup.se

www.rc44.comKOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

Smygtitt på Emirates Team New Zeela...

Emirates Team New Zeeland ska enligt källor visa upp sin nya AC50 på torsdag, men bilder på den nya båten och dess nytänkande trimstationer har läckt ut.

Allt du behöver veta om foilande Kite

Foilande Kitesurfing börjar bli vanligare och vanligare. Det är inte helt lä...

Wingsuit-hoppning med kärlekstema (...

14 februari, dagen då världen visar sin kärlek lite extra till nära o...

Det tuffaste racet att vinna - Volv...

Volvo Ocean Race vet vi alla är ett tufft race som sätter krav på seglarna...

Gunboat ser ut att ta dig över de s...

Gunboat 66 Extreme H2O är en full utrustad båt för jorden runt segling och...
x