EM brons till Hansson-Mild

I helgen avslutades EM för OK jollar i Carnac, Bretagne, Frankrike.

Ett parkerat högtryck som påverkat hela Europa den senaste tiden gav även här utslag och Carnac som ligger vid atlankusten bjöd på lätta vindar med starkt tidvatten, hela 5 meter som mest. Ju lättare vind desto mer inverkan hade tidvattnet och seglingarna blev stundtals svårseglade.

Thomas Hansson-Mild, SS Kaparen, som seglat stabilt i år med vinst i såväl NM, SM och en tredjeplats från Warnemunde Woche hade siktet inställt högt och är närmast besviken på sin insats efter att det ”bara” blev en bronspeng i bagaget. ”-Ja, det är väl lite som att klaga på värmen vid bra väder men jag hade redan två silverplatser på EM och ville ta hem det” säger Thomas som ändå medger att det känns förstås bra med att komma på pallen trots allt.

”-Jag var lite för försiktig i starterna och hade plötsligt alldeles för stor respekt för att tjuvstarta och i de här lätta vindarna går det inte att starta för konservativt då man direkt tvingas leta rena spår vilket hämmar strategin och man åker rätt ned i källaren. Tvingades alltför ofta jaga ikapp från en dålig förstakryss och med den kapacitet seglarna har så kommer man upp till en viss nivå men når inte hela vägen upp till toppseglarna.”

Vann tävlingen gjorde danske Bo Pedersen tätt följt av sin danske klubbkamrat Stefan Myrälf, svärson till legendariske seglaren Paul Elvström. Båda seglande för Hellerup Seljklub.

Klicka för fullständig resultatlista.

Klicka för EM:s hemsida.

Klicka för Internationella klassförbundets hemsida.

Top