NÄSTA

Drömmen om Atlanten

November 20, 2013 @ 16:37:42   Foto Å K E F R E D R I K S S O N

Harald Treutiger gör TV-serie om atlantsegling. Foto Åke Fredriksson
Harald Treutiger gör TV-serie om atlantsegling. Foto Åke Fredriksson

1 AV 1

Harald Treutiger gör TV-serie om atlantsegling


Drömmen om Atlanten är en programserie om äventyret att korsa Atlanten för egna segel. Varje år i slutet av november samlas hundratals båtar på Gran Canaria för att tillsammans segla de 2800 NM till Västindien och Rodney Bay på St Lucia. Tävlingen kallas ARC, Atlantic Rally for Cruisers.

 

Vi kommer få följa Harald Treutiger i hans förberedelser inför racet och hans upplevelser längs vägen. Varje program har en lärande del kring ett ämne och en reflekterande del om livet ombord. I projektet ingår två likadana Hanse 575. Med besättningar som aldrig har seglat ihop och inte känner varandra sedan tidigare.

- Det blir spännande att följa utvecklingen av gruppen och det sociala spelet ombord, inte helt olikt Robinson faktiskt, säger Harald.

 

Programmet

I programserien får vi följa Harald Treutiger och hans funderingar längs vägen. Det är första gången Harald seglar över Atlanten. Så det finns mycket nytt att lära och många nya frågeställningar som dyker upp.

 

Innan avresan träffar Harald ett antal experter för att få lite konkreta tips. Alexandra Zazzi lär Harald hur man ska tänka kring mathållningen och bunkring, Lage Larsson berättar om väderförhållanden och hur väderkartorna ska tolkas, Martin Falklind berättar om vilka fiskar som kan tänkas nappa ute på Atlanten.

 

Med på samma resa fast på en annan båt är även Martin Strömberg, Sverige senaste segrare av havskappseglingen Volvo Ocean Race. Martin har mycket att lära Harald om havskappsegling, men eftersom dom seglar på varsin båt så finns den interna tävlingen närvarande hela tiden. Så frågan är hur många tips han verkligen släpper...

 

Atlantic Rally for Cruisers

Många har en dröm att segla över atlanten och för de flesta stannar det vid en dröm. ARC har för många blivit ett mer kontrollerat sätt att genomföra sin dröm. Själva äventyret är en viktig komponent och det finns inte många liknande möjligheter, det mesta är tillrättalagt.

 

ARC är på riktigt, det finns ingen man kan ringa om man gör bort sig eller om något strular. Man kan segla ARC på olika sätt. Man kan ta sig över från A till B med minsta risk och låta det ta den tid det tar. Man kan göra det som en del i en checklista; Vasaloppet, Vätternrundan, Lidingöloppet och man kan segla ARC på högsta möjliga nivå med målsättningen att vinna.

 

ARC är den årliga tävlingen mellan Gran Canaria och St Lucia i Västindien. Tävlingen samlar nästan 300 båtar och besättningar från hela världen.

 

Mer information om ARC: www.worldcruising.com.
KOMMENTERA

Tony SköldPosted November 20, 2013 at 17:31

Äntligen ska jag få se något intressant på TV! Det ska bli jäkligt kul, hoppas jag. Hoppas ni lägger ut det på "play" också!
Reply
HenrikPosted November 20, 2013 at 18:54

Ska bli riktigt kul att följa då detta är en dröm för mig. Dock skulle jag inte vilja ta min Hanse 320 båt över utan vill vara lite mer bekväm.
Reply

KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

Isvett med Sjöräddningssällskapet i...

Runt om i Sverige är det nu sportlovstider, och kylan håller på många håll i sig. Att ge sig ut på skridskor eller i en isjakt är populärt sportl...

VECKANS 5 MEST LÄSTA: Kraftig fartö...

Det är alltid intressant att summera föregående vecka utefter vad som var ...

Änglavakt ombord på Oracle Team USA

Det är ingen nyhet att det hade kunnat gå riktigt illa för grinder Graeme ...

Måndagspaus - World on the Water

I februaris show uppmärksammas bland annat America´s Cup teamet Nya Zeeland med...
x