Två nya tjejer till SCAs besättning

SCA presenterar nu ytterligare två seglare till sitt team inför Volvo Ocean Race 2014-2015. Sally Barkow, USA, och Justine Mettraux, Schweiz, är de senaste tillskotten i teamets besättning. Båda seglarna har en imponerande meritlista och erfarenhet från internationell kappsegling på högsta nivå.

Sedan tidigare består Team SCA:s besättning av Carolijn Brouwer från Nedeländerna, de tre brittiskorna Sam Davies, Abby Ehler och Annie Lush, samt Liz Wardley, Stacey Jackson och Sophie Ciszek från Australien.

Hundratals kvinnliga seglare från hela världen har ansökt om en plats ombord på den svenska SCA-båten. Cirka 35 av dessa har genomgått månadslånga träningar och tester på teamets bas på Lanzarote. Det har handlat om allt från hårda fysiska och mentala tester till ren kappsegling med teamets tävlingsbåt.

– Det är inte helt enkelt att hitta kandidater med rätt blandning av fysisk styrka, seglingskompetens och rätt personlighet, säger en av coacher, Joca Signorini, som själv har erfarenhet från tre Volvo Ocean Race-tävlingar.

– Det är viktigt att vi tar den tid vi behöver för att hitta de bästa seglarna. Hittills är jag mycket imponerad över vad jag sett och hur vi lyckats forma grunden till vårt team.

Amerikanska Sally Barkow har under de senaste tio åren satsat på olympiska kampanjer och 2008 tävlade hon för USA i OS Beijing i matchracing, där hon slutade sjua. 33-åriga Barkow är en mycket skicklig match racing-seglare och har tränat med Team SCA under de senaste månaderna.

– Det här är verkligen ett spännande projekt. Jag tror vi i Team SCA har stora möjligheter att tävla på lika villkor mot de andra besättningarna. Det är bara nio månader kvar till start och vi är oerhört motiverade att träna stenhårt, säger Sally Barkow.

Justine Mettraux ansluter till teamet direkt efter sin andraplats i Mini Transat vilket är det bästa resultatet av en kvinna i den tävlingen. Mini Transat är en solohavskappsegling över Atlanten i små båtar som är max 6,5 meter långa. 27-åriga Justine seglade ombord på Team SCA-båten i Fastnet Race 2013.

– Jag är oerhört glad över att SCA ger mig den här chansen och jag har längtat efter att återvända till Lanzarote och komma igång med träningen, säger Justine Mettraux.

Team SCA är tillbaka i träning på Lanzarote efter jul- och nyårshelgerna. Teamet kommer fortsätta sina två-båtstester som hittills varit mycket framgångsrika.

Ett antal längre havskappseglingar är planerade under det första halvåret. Efter sommaren flyttar teamet sin bas från Lanzarote till Alicante. Starten av Volvo Ocean Race går i början av oktober.

Top