NÄSTA

Expresseglarna laddar för ett händelserikt 2014

Januari 23, 2014 @ 21:58:19   Foto www.express-cup.com

Expresseglarna laddar för ett händelserikt 2014
Expresseglarna laddar för ett händelserikt 2014

1 AV 8

Expresseglarna har minsann inte legat på latsidan under vintern. Hösten 2013 bjöd på ett uppsving i Expressklassen i Norden och 2014 ser ut att bli ett fullspäckat år om man seglar Express.


 

Sten Bergqvist blir klasstränare för Expressklassen

Nyligen blev det klart att den fyrfaldige svenska mästaren Sten Bergqvist blir klasstränare för Expressklassen. Första träningslägret är spikat är den 7-8 juni i Marstrand.

- Min tanke är att försöka hjälpa både nya och mer etablerade team med att hitta både nya grepp och finslipa teknik på kappseglingsbanan. Dessutom är det många nya unga seglare på väg in i klassen från exempelvis E-jolle, och dessa seglare behöver lite extra stöd i att hitta sina roller i en kölbåt och hjälp med besättningsarbetet. Som tränare i E-jolleförbundet har jag ju redan en koppling till dessa tjejer och killar vilket självklart förenklar. Det skall bli så kul att återigen vara aktiv i Expressklassen, berättar Sten Bergqvist.

 

Här kan du lyssna till en intervju med Sten Bergqvist.

 

34 båtar anmälda till SM den 1-3 augusti (så här lågt)

SM seglas den 1-3 augusti i seglingsmetropolen Marstrand. I skrivande stund är 34 båtar anmälda från Sverige, Norge, Danmark och Tyskland. Och det är inte vilka namn som helst som aviserat att de kommer. Collberg, Björn Österberg, Arne K Larssen, Team Henri Lloyd, regerande mästare Ronny Gustavsson, Aage Reerslev, m.fl är redan anmälda. Både topp och bredd bjuder Expressklassen på.

 

Sveriges Expresseglare har bokat hela Carlstens Soldathotell för boende under SM. Anmälan till detta släpps fredagen den 24 januari. Först till kvarn! Mer information om boendebokningen hittar du här express-sm.se/boende.

 

Nordiska Mästerskapen lockar 62 båtar (så här långt)

Nordiska Mästerskapen seglas i år i Oslo. Norska Kung Harald har genom sitt inköp av en egen Express (Ex SWE 997) säkerligen hjälpt till att höja intresset i Norge och det är just nu 62 båtar anmälda.

 

Scandinavian Express Association

Vi sjösatte ett nordiskt samarbete som vi kallar SEA (Scandinavian Express Association). Samarbetet skall verka för en gemensam klassregel samt att koordinera mästerskapen i norden.

 

Därav den nyinstiftade cupen med det långa namnet North European Express Championship Cup (NEECC) blir till verklighet. Det är de nationella mästerskapen i Sverige, Norge, Danmark och Tyskland som ingår i cupen, och ska uppmuntra att Expresseglare åker till grannländerna och seglar. Redan nu i januari är det ett imponerande prisbord som sponsorerna Benns, UK Syversen, North Sails, Seldén, LifeSaver och Liros ställt upp med.

 

Mer information på www.express-cup.com.

 

 

 

Express SM Promotionsfilm 2014 from Expresseglarna on Vimeo.KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

Nu är det officiellt, här är Nya Ze...

Två dagar i rad har vi kunnat visa bilder på båten med de revolutionerande cykelstationerna, men utan att Emirates själva gått ut med informationen om att det fa...

Följ med på en tur med J Class Ende...

Americas Cup har en gedigen historia av majestätiska vidunder till båtar. Idag ...

SK95 Marga som förra året tävlade sin första säsong efter 49 år på land satsar i år på alla fyra regattorna i Baltic Classic Masters.

SÅ BLIR DET NÄR HELSINGFORS LOCKAR ...

SK95 Marga som förra året tävlade sin första säsong efter 49 &ar...

IKONEN DIONE STANNAR I FRANKRIKE

En av svensk seglarhistorias ikoner har fått ny ägare. Enderlein-ritade Dione s...

SVEN SALÉNS VINNARBÅT I FÖRSTA GOTL...

Sven Saléns vinnarbåt i första Gotland Runt 1937 går nu igenom en mer ...
x