Turkish Airlines förlänger sponsorskap för Stena Match Cup Sweden

Förra året inledde Turkish Airlines ett partnerskap med Stena Match Cup Sweden och enligt ett nytt avtal står det klart att flygbolaget kommer att förlänga sitt engagemang som sponsorer de kommande två åren. Samtidigt planeras sommarens stora seglingsfestival på västkusten då Stena Match Cup Sweden firar sitt 20-årsjubileum. Här följer pressreleasen från Stena Match Cup Sweden:

Turkish Airlines är det flygbolag som trafikerar flest länder i världen, och de förknippas med sponsorskap inom idrott i världsklass med sina globala varumärkes-ambassadörer och internationella superstjärnor, Kobe Bryant och Lionel Messi. Flygbolaget har utsetts till Europas bästa flygbolag tre år i rad, och uppnådde under 2013 positionen som Sveriges näst mest bokade internationella flygbolag. I fjol gjorde de för första gången entré i seglingssporten som sponsorer för Stena Match Cup Sweden och nu är de så nöjda med samarbetet att de skrivit på ett nytt tvåårsavtal som sponsorer för evenemanget.

– Vi på Turkish Airlines är väldigt nöjda med resultatet av evenemanget i somras där vi fick visa upp oss för nya kunder och vara en del av ett sportevent i världsklass. Vi har i många år förknippats med idrott i världsklass och det är precis vad Stena Match Cup Sweden är så nu ser vi fram emot vårt fortsatta samarbete, säger Mustafa Tanriverdi, General Manager för Turkish Airlines Göteborg.


Stena Match Cup Sweden arrangerades för första gången 1994 och har sedan dess vuxit till att bli en av de mest uppmärksammade regattorna i världen. Tävlingen ingår i världscupen i matchracing för herrar och de täta seglingsduellerna lockar mängder av besökare till Marstrandsön varje år.

– Vi planerar just nu vårt stora 20-årsjubileum och vi kan lova att det blir en stor fest och den bästa upplagan av Stena Match Cup Sweden hittills. Evenemanget kan fortsätta växa tack vare våra sponsorer och det är väldigt roligt att ett bolag som Turkish Airlines väljer att fortsätta vara en del av vad som händer på Marstrand, säger Jan Torstenson, VD för Brandspot AB som arrangerar Stena Match Cup Sweden tillsammans med Göteborgs Kungliga Seglarsällskap.

Top