Tim Shuwalow och Nina Curtis kommenterar 5:an på VM

Tim Shuwalow avlsutade precis årets VM i Hobie16 tillsammans med Nina Curtis. Nina är Australiensiska och en erfaren gast. I bagaget har hon nämligen ett silver från OS i London, i matchracing och idag är hon Darren Bundocks gast i klassen Nacra 17 på väg mot Rio 2016.

Enligt besättningen var regattan väldigt välorganiserad och med en organisation som var väl värda att hantera ett VM av den magnituden, detta trotts svåra förhållanden. Tim och Nina var själva både nöjda och överraskade över deras resultat på regattan. Nina har aldrig gastat en Hobie cat 16 och Tim har inte seglat klassen på fem år.

Klassen dominerades av hemmaseglarna, i topp fem var hela tre besättningar av fem från Australien även om den femte tävlade för Sverige. Framför sig hade Tim och Nina, på fjärdeplats, Jason Hess och Irene Abascal från Guatemala. Trea slutade Jerome Le Gal och Marco Iazetta från Nya Kaledonien och andra plats gick till Cam Owen och Josie Mark från Australien. Guldet knep Gavin Colby och Josie Mark, äen de från Australien.

Nästa för Tim Shuwalow och hans framtida gast blir Palma, Mallorca i början på April. I Palma kommer Tim provsegla med, i skrivande stund, ett oklart antal seglare inför säsongen 2014.

Top