Alla jagar Alinghi i lätta vindar

Efter de första seglingarna i Muscat börjar resultatlistan formas och gammal är äldst. Nej, så enkelt är det inte, men för stunden är det en av de mer erfarna lagen som håller 1:an, Alinghi. Den danska båten SAP som gjorde så bra ifrån sig på tune-up-racet kommenterar:

“Intensiteten stiger idag når Stadium Racing formatet starter. Halvvindsstarter og korte baner gør sejladserne mere krævende og positionering samt bådfart bliver mere afgørende. Resultaterne fra i går er blot første skridt på vejen. Der venter os fortsat hårdt arbejde for at opnå et godt resultat her i Oman. 

 

Efter gårdagens seglingar sa skepparen Jes:

Lättvindsförhållanden präglade dagens segling. Det har varit både upp och ner för oss idag men vi håller oss bara 5 poäng efter ETNZ som ligger 3:a. Det var svåra förhållanden idag och framför allt starterna i den lätta vinden. Får vi till starterna i morgon är vi med och slåss om en plats på pallen.

Men det var inte bara danskarna som kämpade för att hänga på i toppen. Även Emirates Team New Zealand  tampades med farten och tekniken i de lätta förhållandena. ETNZ har klippt ihop en video från gårdagen och det är verkligen lätta förhållanden även om båtarna rör på sig rätt bra.

Extreme Sailing Series upplever väldigt lite vind på en arena som är banbrytande, men hur man än vrider och vänder på tävlingen så är den extrem, denna gång extremt lätt i vindstyrka men extremt svår i att hantera för seglarna.

Arrangören fortsätter streama seglingarna på sin youtube-kanal.

Top