"Följ oss mot EM 2014 i Ängelholm"

SEARCHERS: TEAM SWE 994 FOR FUN - Den enda helkvinnliga J/24-besättningen i Sverige

Den 9-15 augusti arrangeras EM i J/24 av Ängelholm-Skäldervikens segelsällskap (ÄSSS). Eventet som går under det officiella namnet J/24 Audi European Open Championship kommer stå värd för ett 40-tal J/24-båtar och Team SWE 994 For Fun kommer ställa upp med en besättning bestående av enbart tjejer!

Vi är tjejerna i Team SWE 994 For Fun

"Vår båt heter FOR FUN och vår besättning består av sex kvinnor med olika bakgrund, skilda livserfarenheter och i spridda åldrar. Tillsammans bildar vi Team 994 FOR FUN med bas i Ängelholm. Vi är ett mångsidigt, ambitiöst och sammansvetsat lag med målen att uppmuntra fler, framförallt kvinnor, till J/24-kappsegling, samtidigt som vi siktar på att nå goda resultat på en internationell arena under 2014.


Vi är idag den enda helkvinnliga J/24-besättningen i Sverige, men förutom detta har vi en unik teamsammansättning och en båt – For Fun – med en unik historia och tradition som vi valt att följa. Den köptes 1984 och kappseglades redan då av en besättning helt bestående av kvinnor. Besättningsmedlemmarna har under åren varierat och så även målen men samma värdegrund har hela tiden bestått – att segling är att ha roligt, segling är For Fun. Förutom den traditionella värdegrunden har nuvarande besättning - Team SWE 994 – även valt att ta FOR FUN till nya höjder och introducera båten på en internationell arena. Som det sammansvetsade, ambitiösa team vi är har vi nu möjligheten att både kunna respektera båtens tradition och samtidigt sätta vår unika prägel i form av mål och visioner, vi kan nu både sikta mot toppen OCH ha roligt medan vi gör det.


Vårt mål och inplanerade tävlingar/träningsläger 2014


Vi planerar att träningssegla minst två gånger i veckan. Vår största utmaning under 2014 är EM 9-15 augusti i Ängelholm där vårt mål är att komma i topp 3 bland de europeiska helkvinnliga besättningarna. För att kunna nå detta mål kommer vi därför delta i så många stora regattor och tävlingar som möjligt under 2014. Här följer en lista på tävlingar och träningsläger som vi redan nu bokat in:


April: J/24 Träningsläger - Ängelholm eller Lomma.

10-11 maj: North Sail Trim Cup - Lomma

Början på juni: Skälderviken Runt - Ängelholm

25-29 juni: Kieler Woche – Kiel, Tyskland

2 augusti: IniVASSen Regatta - Vejbystrand

9-15 augusti: J/24 European Championship – Ängelholm/Skälderviken"

Vi på Search Magazine ser fram emot att följa tjejerna i Team SWE 994 For Fun på deras resa, både här på webben och i tidningen.

Top