Stena Match Cup Sweden firar 20 år

PM Stena Match Cup Sweden

Världscuptävling i matchracing på Marstrand 30 juni - 5 juli

Stena Match Cup Sweden är Sveriges största årliga seglingsevenemang och firar i juli sitt 20-årsjubileum på Marstrand. Tävlingen är en del av världscupen i matchracing med världens bästa matchracingseglare i startfältet.

Stena Match Cup Sweden är en av sju deltävlingar i Alpari World Match Racing Tour, världscupen i matchracing för herrar. Sedan starten 1994 har evenemanget på Marstrand vuxit till att bli ett av de högst ansedda seglingsevenemangen i världen. Mycket tack vare den spektakulära seglingsarenan på Marstrand som ger publiken en unik möjlighet att komma nära de dramatiska duellerna som kännetecknar matchracing.

Årets startfält i tävlingen är mycket starkt. Åtta tourseglare kommer till tävlingen inklusive den regerande världsmästaren Taylor Canfield, storstjärnan Ian Williams och Francesco Bruni som seglade America's Cup 2013. Svensken Björn Hansen och hans lag har vunnit Stena Match Cup Sweden två år i rad och har i år chans att ta hem sin tredje raka titel på Marstrand.

Under evenemanget sker en lång rad aktiviteter på Marstrand, bland annat Childhood Race där svenska och internationella celebriteter deltar i en välgörenhetssegling till förmån för World Childhood Foundation tillsammans med elitseglarna från den stora regattan.

Stena Match Cup Sweden 30 juni - 5 juli

Måndag–torsdag: Grundomgång

Torsdag: Grundomgång samt Childhood Race

Fredag: Kvartsfinaler och semifinaler

Lördag: Semifinaler och Final

Startfält Stena Match Cup Sweden

Ian Williams (Storbritanien)

Björn Hansen (Sverige)

Phil Robertson (Nya Zealand)

Keith Swinton (Australien)

Taylor Canfield (Amerikanska jungfruöarna)

Francesco Bruni (Italien)

David Gilmour (Australien)

Mathieu Richard (Frankrike)

Joachim Aschenbrenner (Danmark)

Viktor Ogeman (Sverige)

Wildcard 1

Wildcard 2

Wildcard 3

Wildcard 4

Top