BLIXT PRO SAILING VÄNTAD SVENSKA MÄSTARE

PM från KSSS

I helgen avgjordes SM i havskappsegling (ORCi) i samband med Nautiska Sandhamn Open i vattnen utanför Sandhamn. Och det blev en överlägsen favoritseger genom Blixt Pro Sailing, en TP-52, med skeppare Thomas Blixt. De vann före Cramo Sail Team och Du Soleil II.

– Vi hade det bästa teamet och ett bra snack ombord hela tiden. Rätt fantastiskt att allt kan fungera så bra med en besättning på 14 man, säger Thomas Blixt efter segern.

I Farr-30-klassen tävlades också om SM men där inträffade det ovanliga att segraren inte blev svensk mästare! Tyska TOPAS med skepparen Harald Brüning, som lett klassen sen första dagen, kunde av förklarliga skäl inte koras till svensk mästare. I stället är det Pär Svärdsson i happyyachting som kan kalla sig svensk mästare. Trea blev Matrisen.

Totalsegrare i SRS blev Blå´s, Peter Ohlsén, före Effect, Rolf Tannergård och Goose II, Kristian Greslingaas.

Bland entypsbåtarna blev det dubbelseger för KSSS i X-35-klassen genom vinnande Escape, Johan Rockström före Swallow, Anders Åhmann. På tredje plats Valdemarsvik, Claes Falk.

Bland Smaragderna toppar Dusk to Dawn, Oriole och Maskros. Avslutningsvis F-18, där Skarpa Racing Team vann efter sex seglingar före Team Gardio och Tapwell.

Thomas Stenström, bas för KSSS funktionärer är mycket nöjd med de tre dagarna.

– Det har varit fantastiskt trevligt och välorganiserat. Vi har mött gott humör bland seglarna som verkligen hade längtat efter att få ”lufta av” sig. Inga incidenter eller olyckor – det mest dramatiska var fem tjuvstarter i sista Farr-heatet!

Top